Едно от правилата, към което днешният ни герой винаги се

...
Едно от правилата, към което днешният ни герой винаги се
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Матю Макконъхи и Камила Алвес – любовта, която те кара да подариш 50% от своите сто на друг човек

Едно от разпоредбите, към което днешният ни воин постоянно се е придържал, гласи: “Поне един път дневно би трябвало да пролееш малко пот – без значение дали ще тичаш, ще танцуваш или ще обичаш някого. ”

Но при започване на века потенето му идва дори допълнително. Помните ли – това беше времето, когато бяхме привикнали да го виждаме съвсем непрекъснато гол до кръста да тича по плажове и да пръска сексапил и съблазън от излезли като от конвейер сантиментални комедии? Когато обаче прочетохме автобиографичната му книга “Зелени светлини ” (изд. “Бард ”, 2020), ни стана ясно, че това е било единствено фасада.

Извън киното този избухлив и свободен като вятъра тексасец не тича гол по плажа да лови мацки, а упражнява изкуството да тича надолу.

Матю Макконъхи чупи всички клишета за холивудска звезда. Защото Холивуд може и да се интересува от него, обаче той не се интересува от Холивуд. Актьорството е просто работа, която му разрешава да изкарва задоволително (е и да печели по някой “Оскар ” понякога!), с цел да прави това, което обича – да обикаля Америка с каравана в компанията на кучето си, да свири на бонго в два през нощта, да прекосява самичък джунгли и пустини и да взе участие в битки в калта с татуирани мъжаги от Мали. Така му е добре – да живее живота на съвременен номад-авантюрист – без ограничавания и без да се преценява с който и да е.

Обаче човек и добре да живее, рано или късно се влюбва мълниеносно, мощно, като за последно.

В Камила.

В живота на Матю Маконъхи прочие К.,т.е. преди Камила, те са много. По подигравка на ориста самият той взе участие в сантиментална комедия със същото заглавие. Играе ролята на класен сваляч, който, в навечерието на сватбата на дребния си брат е посетен от призраци на някогашни (гневни и разочаровани!) гаджета. За разлика обаче от тези във кино лентата, някогашните на Матю  в действителния живот надали има от какво да се оплачат. Макар и за малко Матю постоянно е бил най-страхотното гадже, което, за разлика от доста свои сътрудници, не върви наляво-надясно с бастун, забит в задника, не се друса и не раздава плесници. Той е секси, неналожителен, мъжага и в същото време благородник.  И доста, доста същински.

През най-лудите му години не един и два известни женски “скалпа ” са увисвали на колана на хубавеца Матю.

Първата холивудска хубавица, която се поддава на неустоимия му сексапил, е Ашли Джъд. Тя играе негова жена във “Време да убиваш ”. Годината е 1996-а, а Макконъхи е артист с още жълто към устата. Всъщност с тъкмо с този филм Матю прави огромния си пробив в киното, до момента в който Ашли ще би трябвало да изчака още година за своя, който идва с присъединяване й в абсолютния крими шедьовър “Целуни девойките ”. Двамата имат краткотрайна задявка, която свършва, когато … ами когато и Матю свършва. А да, и когато се схваща, че се пада по друга колежка, която взе участие в същата продукция – Сандра Бълок.

Със Сандра се задържат доста по-дълго, в сравнение с трае един оргазъм. Водят се гаджета в продължение на цели две години. Но даже когато се разделят, всичко е тип-топ посред им. Добри приятелчета са и до ден сегашен, като се изключи че са и комшии един тип, тъй като и двамата живеят в Остин, Тексас.

Архивите на са напълно безапелационни по отношение на това дали Макконъхи и Джанет Джексън са имали връзка през 2002 година или просто са “вечеряли дружно ”, както артистът твърди, само че на прекомерно доста снимки са снимани дружно, с цел да не се чудим дали не са се порадвали на взаимни милувки, а освен на омари и бяло вино. 

През 2005-а Матю намира нова обич и не в супермаркета или някой бар, а още веднъж на снимачната площадка, този път на приключенския екшън “Сахара ”. Партньорката му Пенелопе Круз е тъкмо негов вид – тъмнокоса, слабичка, със секси акцент, класическа латина. След края на фотосите влюбените гълъбчета потеглят на странствуване с кола към Мексико. Запитан за връзката си с испанката, Матю споделя: “Езиковата преграда сред нас  в действителност не е затруднение, а лирика. Това, което одобрявам у нея, е способността й да се учудва като дете на всичко ново. Освен това тя в действителност те слуша, когато й приказваш, а това е рядко качество, на което се удивлявам. ”

Фактът, че Матю си пада по смугли девойки, се удостоверява и от идната му краткотрайна връзка с филипинката Касандра Хепбърн, която също по този начин е и негова партньорка в комедията “Сърфист ” (2008) – следващата лента, в която Матю се снима по къси гащи и “плочки ”. Не че имахме нещо срещу това му актьорско амплоа – единствено означавам!

Житейската равносметка към лято’06 е следната: Матю и Пенелопе към този момент не са дружно, а артистът отново си развява байряка по незнайни джунгли, села и паланки в качеството си на благополучен ерген.  

И по този начин до онази съдбоносна вечер на бул. “Сънсет ” в Ел Ей.

Матю  в никакъв случай не е бил купонджия, само че през онази вечер дружно с професионалния колоездач Ланс Армстронг и още няколко приятелчета забиват в нощния клуб Hyde на известния бул.. Докато подготвя “Маргарити ” за приятелите си, палавото око на Матю засича екзотична, висока латина с гъсти вежди и гъвкава снага. Казва се Камила, на 24 е и е бразилски модел. Матю взема решение да приложи типичен трик, с цел да притегли вниманието й. Това обаче се оказва малко мъчно, тъй като момичето приказва единствено португалски. На рудиментарния си испански той я кани да се причисли към компанията им.

Хубавицата въобще не разпознава холивудската звезда в брадясалия мъж с мърлява шапка в раста жанр и го отсвирва. После се опитва и Ланс, само че тя отхвърля и на него, тъй като е решила да се изнася от клуба. Алвес обаче e без колата си и Матю вижда в това нова опция за свалка. Предлага й транспорт, само че не до тях, а до бохемската си бърлога, където с момчетата имат намерение да продължат купона. Тя се съгласява, въпреки и не изключително драговолно. Горе-долу нещата вървят добре досега, в който латиноамериканската Пепеляшка отново потегля да си върви. Благодари на домакина и му споделя, че ще си викне такси.

Не, не, не, не! Моля те, остани, прекомерно е късно! – упорства Матю, който е подготвен на всичко, с цел да удължи вълшебното й наличие в дома си.  – Можеш да спиш в стаята за посетители.

Камила е прекомерно изморена, с цел да се остави да бъде убеждавана дълго и се трупясва на леглото. Години по-късно Макконъхи ще признае в изявление пред  Хауърд Стърн, че през същата тази нощ се е промъкнал два пъти в стаята за посетители, с цел да се “пробва ”, само че и двата пъти е бил напъден да се срами в ъгъла.

А на сутринта…

“Ставам от леглото и, до момента в който слизам по стълбите, слушам смях. Влизам в кухнята и виждам тази страхотна жена, облечена в същата тюркоазенозелена рокля от нощес – седи и си бъбри с приятелите ми с такава непрестореност, като че ли ги познава от 10 години. Помислих си: Ето това е жена, която се усеща добре в кожата си. Как да не се влюби човек в нея! ”

Три дни по-късно се състои втората им, към този момент публична първа среща. Пак са в дома на Маконъхи. Той е толкоз заслепен от благополучие, че след време няма да може да си спомни дали е готвил стекове или паста. Помни обаче като да е било през вчерашния ден по какъв начин са се хранили и пили вино, седнали един до различен на дървената веранда на плажа в Малибу.

На въпроса по какъв начин и по кое време е схванал, че Камила е дамата за него, Макконъхи дава отговор: “Важно е индивидът да се появи в точния миг. Ако се бяхме срещнали да вземем за пример 15 години по-рано, най-вероятно нямаше да се получи сред нас. Явно към този момент съм бил узрял за сериозна връзка, когато Камила се появи в живота ми. Не че целеустремено съм търсил любовта… Спях добре, бях здрав в прочувствено отношение и допускам това караше хората да ме възприемат като готина компания.

Когато се запознахме, се възхитих на уважението, което демонстрираше към себе си, фамилията си, към мен, да му се не види! Нищо не приемаше за даденост, не се превземаше и не се държеше по този начин, като че ли е освен това от другите. След първата ни среща, към този момент знаех, че желая да има и втора, и трета. Исках да не преставам да излизам на срещи с нея, до момента в който съм жив, дребосъче! С нея и с никоя друга! ”

В изявление пред Esquire от 2011 година Макконъхи признава, че не му е било напълно елементарно да превключи на фамилен режим, тъй като до този миг постоянно е живеел, както самичък се показва, в кожата на момче, а не на мъж.

“Преди да решим да заживеем дружно в някоя хубава, тузарска къща – такава, каквато другите в Малибу имат – с огромен двор, джакузи и алея, която води право до плажа, трябваше да се разделя с къщата в Холивуд Хилс, която безусловно построих с двете си ръце. Сигурен съм, че в случай че бях споделил на Камила, че желая да останем в нея, тя въобще нямаше да възрази. Но след това се замислих: Запазвайки остарялата си къща с Камила в нея, щях да реализира на 100 % своето и това щеше да бъде по-лесният избор за мен. Обаче в случай че ще сътворявам семейство и ще строя взаимно бъдеще с тая жена, тя заслужава да има най-малко 50% дял в живота ни. Затова се взех решение да бъда самоуверен и да се разделя с едните си петдесет %. ”

Както самият Матю загатва в автобиографията си, къде на смешка, къде на истина, татко му умира по време на секс с майка му.  Без значение събитията, при които си е отишъл обаче, от този момент той не е преставал да му липса. Самият Матю твърди, че е желал да стане татко още от осемгодишен. Първата такава опция му се отваря през 2008 година, когато схваща, че с Камила ще имат бебе. Извън себе си от благополучие артистът оповестява в WhoSay хубавата вест: “От три месеца към този момент пораства в утробата й и всичко наподобява наред. Безмълвни сме пред чудото на новия живот и сме разчувствани, че поемаме на такова премеждие – да отглеждаме дете и да бъдем родители. “

По-късно оповестеният през 2005-а от People за най-сексапилен мъж на света Макконъхи ще съобщи, че в никакъв случай преди не се е чувствал по-мъж, както сега на появяването на сина им Леви на бял свят. Сигурно тъй като след повече от четири десетилетия хлапето в него най-сетне е събуло гуменките и си е отишло…

Въпреки че към този момент са трима, Макконъхи не бърза да се дами за обичаната жена. Така че вместо да създадат женитба, си вършат второ дете. Дъщеря им Вида се ражда през януари 2010 г.  И още веднъж стартират да го подпитват за какво с Камила не се женят, на което Матю дава отговор: “Не е ваша работа. ”  Прави го, единствено с цел да не скапе изненадата – предложение за брак точно на Бъдни вечер 2011-а. Женят се през юни идната година в новия им дом в Остин.

Тържеството, специфичен посетител на което е Уди Харелсън,  е нещо приблизително сред женитба на плажа и среща на тексаските копелета. Никой и не подозира, че на сватбата участва и пети член на семейство Макконъхи-Алвес, който обаче по този начин и не съумява да опита от тортата и шампанското, тъй като още е в корема на майка си.

Ливингстън се появява през декември същата година, а Камила съвсем незабавно стартира прецизен подготвителен режим, с цел да си върне предходната форма. В очите на брачна половинка си обаче тя в никакъв случай не е преставала да бъде мечтана. “Тя може да бъде секси по доста способи – като жена, като майка, като човешко създание, ” споделя Матю. “Но това, което ме кара непрекъснато да бъда влюбен в нея е, че има същите като моите морални разбирания за живота. ”

Днес 52-годишният Матю и 40-годишната Камила се радват на нереално съвършения си живот на “стара ” аll-American couple[1]. Нали знаете, от тези, които имат своя фондация (тяхната се споделя Keep Livin – като персоналния лозунг на Матю) и която постоянно прекарва ваканциите си в компанията на някое приятелско семейство (тяхното са Том Ханкс и Рита Уилсън!).

Камила е спряла да ражда деца… към този момент. За сметка на това прекарва доста време в разпространение на здравословната кухня, писане на книги за деца (пак на готварска тематика), а също и в обществените медии, където споделя пресен микс от фотоси на тема пътешествия, храна, мода, бизнес, доброволческа активност и, несъмнено, доста фамилен живот.

Дали й липсва блестящият живот в Холивуд?

“Никак дори. Харесва ми живота в Остин, тъй като е въплъщение на ценностната система, с която и двамата сме израсли – наложителното вървене на черква в неделя, да отговаряш с “Да, госпожо ” и “Не, господине ” на родителите си, такива неща… Преди, когато живеехме в Малибу, папараците непрекъснато висяха пред вратата ни. В един миг претръпваш и даже започваш да го приемаш за нещо обикновено. До момента, в който се махнеш и не осъзнаеш отрицателния аспект на този тип живот под прожекторите. ”

А дали още излизат на интимни срещи с Матю – по този начин, както той си е мечтал, че ще бъде и за в бъдеще още след третатата им среща?

“Ама несъмнено! ”, възкликва госпожа Алвес. “Понякога изпращаме децата да спят при другари, а аз споделям на Матю: Искаш ли да се срещнем при дървото в градината ни преди вечеря и да погледаме залеза? И така… Седим, облегнати на дебелия му пън, отпиваме от напитки си и гледаме по какъв начин слънцето потъва зад хълмовете насреща. Хубаво е. ”

[1] Любима двойка на всички американци.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР