Едно от първите неща, за които мисли всеки човек, когато

...
Едно от първите неща, за които мисли всеки човек, когато
Коментари Харесай

Разбират ли котките, когато ги викаме по име?

Едно от първите неща, за които мисли всеки човек, когато си вземе котка за домакински любим, е по какъв начин да я назова. Изборът на име на котето е толкоз значим, колкото и кръщаване на бебе. В дългите години на взаимно общуване името на котката е най-често произнасяната дума при другарство с нея.

Стопанинът влага доста страсти при измисляне на наименование на пухкавия си другар и не може да не се замисли по какъв начин котката приема името си. Дали схваща, че по този начин я назоваваме, дали въобще осъзнава думите ни?

Едно проучване, извършено от японски учени с присъединяване на съвсем 80 котки, дава отговор на доста въпроси по отношение на словесната връзка сред хората и котките. Изследването потвърждава, че котките разпознават името си в потока на речта на своя собственик.

Дали ще последва реакция обаче е тяхно персонално решение, защото те са много самостоятелни животни и главното им държание се показва в това да вършат единствено каквото си желаят.

При другарство със своята писана стопанинът произнася избран набор от думи, само че те притеглят вниманието на котето единствено в първия миг. Интересът към речта на притежателя бързо стихва и котето престава да обръща внимание. Името си обаче котето постоянно разграничава измежду другите думи, които чува.

Своето име нашият пухчо свърза с разнообразни показа и не всички от тях са приятни. Думата, с която го викат, за котето значи котешка храна, глезене и чесане, приятна сънливост до стопанина, или някое обичано лакомство, само че и кавга, в случай че е направило пакост да вземем за пример.

Резултатите от проучването са изцяло предстоящи. Те единствено удостоверяват това, което всеки собственик на котка знае. То е, че е доста значимо всеки домакински любим от котешкото царство да получи незабавно свое име, с което да свикне от ранната си възраст. Нашите домашни питомци доста добре ни схващат, само че не всеки път реагират, тъй като са много своенравни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР