Едно от основните неща при йога практиките и медитацията е

...
Едно от основните неща при йога практиките и медитацията е
Коментари Харесай

Йогата надува“ егото ни

Едно от главните неща при йога практиките и медитацията е да разреши на човек да се освободи от егото си, с цел да доближи до самодоволство. Парадоксалното е, че очевидно тези духовни занимания могат да имат тъкмо противоположния резултат.

 Снимка 363697

Това открили психолози от Университета в Саутхемптън, откакто провели опит със 100 студента, практикуващи йога, в продължение на четири месеца. След всяка процедура те трябвало да дават отговор на серия въпроси за това по какъв начин се усещат, в това число по какъв начин са спрямо другите хора в йога класа им, какво е самочувствието им сега и трансформира ли ги йога практиката. В съвсем всички случаи студентите, които дават отговор на въпросите директно след йога заниманията си, имат по-високо мнение за себе си, в сравнение с когато не са практикували източната процедура.

 Снимка 363696

Подобни били резултатите от изследване със 160 индивида, които практикуват медитацията. " Очевидно нито йогата, нито медитацията " заглушават " егото. Вместо това те покачват самочувствието, " написали в умозаключение учените. Това единствено удостоверява класическата доктрина на американския психолог Уилям Джеймс, че практикуването и усъвършенстването на каквито и да е умения " надува " егото ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР