Едно от новите, но набиращо изключителна популярност в Турция спортно

...
Едно от новите, но набиращо изключителна популярност в Турция спортно
Коментари Харесай

В Турция съставиха идеален отбор на българите, играли в местната Суперлига

Едно от новите, само че набиращо изключителна известност в Турция спортно издание FutbolArena, направи собствен вариат на идеалния тим на българите, играли в локалната Суперлига.

Вариантът на идеалните 11 обаче буди много полемики, защото има футболисти, които не са сложени на главните си позиции, както и подценени играчи с доста повече триумфи и достижения.

Съставът е издигнат по схемата 4-2-3-1, като едвам двама от 11-те българи към момента са дейни футболисти- Ивелин Попов и Страхил Попов. Само Страхил пък остана да играе в турската Суперлига и все още и се показва на доста съществено равнище.

Изненадващо е, че отсъстват централни бранители, които с години играха на положително равнище по турските терени като Росен Кирилов и Гошо Гинчев, както и крилото Дончо Донев. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пък е оценен поради качествата, които притежаваше на терена, макар че си потегли със скандал от Бешикташ и действително това беше финален тим в кариерата му.

Идеалните 11 на " ФутболАрена " наподобяват по този начин: вратар: Здравко Здравков, десен бранител: Страхил Попов, централни бранители: Тодор Янчев и Златко Янков, ляв бранител: Ивайло Петков; централни полузащитници: Радостин Кишишев и Йордан Лечков; дясно крило: Ивелин Попов, атакуващ полузащитник: Александър Александров, ляво крило: Здравко Лазаров, централен нападател: Емил Костадинов

37 футболисти от България са играли в турската Суперлига от 1990-а година насам, а още към 30 души са носили екипите на други тимове от по-ниските равнища на южната ни съседка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР