Едно от неприятните последствия от студеното и ветровито време върху

...
Едно от неприятните последствия от студеното и ветровито време върху
Коментари Харесай

Трайно решение срещу напукани устни през есента


Едно от неприятните последици от студеното и прохладно време върху кожата е нейното пресушаване. Най-видимо е то в зоните на тялото, където кожата е най-тънка и надлежно най-лесно и бързо губи естествената си мокрота. Затова напуканите устни са измежду главните аргументи за физически, а и естетически дискомфорт през есента и зимата.

Сухите и напукани устни са явен сигнал, че е належащо по-обилното им хидратиране. Наред с възстановяване типа на кожата, то ще подкрепи възобновяване на бариерната ѝ

функционалност
и предпазването от възпаление на раздразнените зони.

За възстановяване типа и здравето на устните може да се разчита на изгодите, обезпечавани от редица естествени артикули. Разчитайки на тях, всеки може да си подготви самичък у дома задоволително ефикасен еликсир за напукани устни , осигуряващ даже по-видими резултати от козметичните продикти за устни.

За задачата може да се разчита на допълващата резултатите си композиция от бадемово масло, мед и лимонен сок. Една лъжица мед, няколко капки бадемово масло и лимонен сок обезпечават домакински еликсир за напукани устни с по едно и също време защитно, възстановяващо и омекотяващо кожата на устните деяние.

Свързани публикации.. Сухи и напукани устни – какво ги предизвиква? 0 Балсамът може и да изсуши устните 0 Любопитно за устните (видео) 0

Бадемовото масло е извънредно богато на витамин Е – един от най-мощните антиоксиданти в природата и част от най-полезните за кожата витамини.

Лимоновият сок добавя състава на бадемовото масло с високи дози витамин С. В композиция с витамин Е, той защищава деликатната кожа на устните от увреждащото деяние на свободните радикали и от несъразмерна загуба на вода, поддържайки хидратацията на кожата

по повърхността на устните и в дълбочина.

Медът е мощен естествен антисептик, с ясно изразени антибактериални свойства. Той добавя действието на витамините, доставени от лимона и бадемовото масло, унищожавайки огромна част от рисковите бактерии и намалявайки възпалението, предизвикано от тях в зоната на напуканите устни.

Добавяйки малко захар към състава на получения еликсир за устни може да се подсигури и известно ексфолиращо деяние за олющване на повърхностните епидермални кафези и за възобновяване на естествената гладкост и мекост на устните.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР