Едно от най-загадъчните женски лица в историята на човечеството без

...
Едно от най-загадъчните женски лица в историята на човечеството без
Коментари Харесай

Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?

Едно от най-загадъчните женски лица в историята на човечеството без подозрение е това на дамата от Елче, хипотетично датираща от иберийската култураВъпреки че облеклото и отразява високото и родословие, самоличността и е незнайна. Но лека-полека загадките се обясняват.Новите хипотези за произхода на тази фигура са меко казано изненадващи. Тази мистериозна дама живяла ли е в антична Шумерия? Или може би тя е била кралица на Анунаки?Дамата от Елче е иберийска варовикова скулптура, датирана сред V и IV век пр.н.е. Тя е с височина 56 см и тегло 65,08 кг., Открита е на 4 август 1897 година в Елче (Испания).Открита е служащи във плантация,които разчиствали югоизточния скат на хълма La Alcudia за аграрни цели.


 DAMA DE ELCHE 2 600x304 - Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?
Според локалната легенда откривателят е Мануел Кампело Есклапес, 14-годишно момче, което е пособие на служащите.След като(мавританската кралица, както беше известна) била прибрана в дома на младежа,родителите му я изложили на балкона, тъй че всички поданици на града да и се радват.Когато археологът Пиер Парис видял бюста, той схванал, че това е същинско украшение и уведомил Лувъра в Париж, който незабавно дал отговор, като предложил огромна сума пари за дамата от Елче.Въпреки разногласията в фамилията,дали да се разделят с антиката, иберийският бюст е продаден на 30 август 1897 година и отпътува добре опакована за Париж. В продължение на 40 години дамата от Елче била изложена в Лувъра.След началото на Втората международна война през 1939 година, като защитна мярка, тя е пренесена в замъка Монтобан, покрай Тулуза (Франция), което се считало за по-безопасно място от парижката столица.През 1941 година е върната в Испания посредством продан на творби с държавното управление на Виши с помоща на маршал Петен.Дамата остава в музея Прадо в продължение на 30 години до 1971 година, като е включена в непрекъснатата сбирка на Националния археологически музей.Кои са иберийците и какво е тяхното завещание, към момента са два въпроса, на които отговори са единствено теории.Други откриватели, които отиват по-далеч, предполагайки, че иберийската цивилизация е допустимо да произлиза от антична Шумерия.Ерик декор Даникен разкрива доста пропуски в историята, и лека-полека дешифрира истината.Той твърди,че в действителност иберийците са потомци на Анунаки. “Баският и испанският език не произлиза от латински, защото Малага и Кадис са финикийци. Кастилският испански произлиза от остарелия финикийски иберийски ”,твърди Даникен.Те биха скрили от останалата част на човечеството техния генезис от Атлантида,освен в случай че не беше открит медалъон, в Юта (САЩ), на който е гравирана дама, съвсем идентична с тази на Елче.

 DAMA DE ELCHE 3 - Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?
(Тъй като дамата от Елче има едни и същи ритуални наушници и колиета), те биха разкрили връзката на двете реликви, макар големите дистанции сред Елче и Юта.Наушниците са били представителни за Атлантида. В Боливия (Перу) и в Андите постоянно е имало диря от Атлантида.Там има митове за мъже от Венера, които са посещавали земята и са имали такива наушници.Ерик декор Даникен даже твърди, че илюминатите са платили на историка Джон Ф. Мофит,за да измисли теорията, че статуята е фалшификат.Експертите по испанска археология отхвърлят теорията на Мофит и одобряват Дама от Елче като същинско антично иберийско произведение. Антонио Уриарте от Университета в Мадрид декларира: “Десетилетие след десетилетие проучванията затвърждават съгласуваността на Дамата в иберийската просвета. Дамата е открита преди повече от век и доста от нейните черти, които не са разбрани тогава, са доказани от следващи находки. Например, потреблението на багра в иберийската статуя е било незнайно, когато дамата се е появила. ”Проучване върху микропигментацията на дамата от Елче, оповестено през 2005 година, стигна до заключението, че следите от пигменти върху статуята са в сходство с антични материали и не са открити модерни пигменти.През 2011 година Мария Пилар Луксан, създателят на проучването от 2005 година проучва микрочастици от дупка в задната част на статуята,използвайки електронна микроскопия и Рентгеново дисперсионна спектрометрия. Луксан заключава, че частиците принадлежат към пепел от човешки кости и че те се съпоставят с тези от иберийския интервал. Тя споделя, че статуята е била употребена като погребална урна през иберийския интервал, като по този метод подсигурява нейната античност и удостоверява хипотезата за нейната функционалност.Възвишено показване на божествеността, шаман, кралица, богиня,каквото и да е била дама от Елче към момента остава тайнственост.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР