Едно от най-приятните усещания е тялото ни след баня –

...
Едно от най-приятните усещания е тялото ни след баня –
Коментари Харесай

Къпане без сапун?

Едно от най-приятните чувства е тялото ни след баня – ухае на чисто, меко на досег, топло и ароматно. Обикновено си мислим, че чистотата допуска скърцаща кожа. Противно на общоприетите схващания обаче, би трябвало да знаете, че сапунът не е изключително потребен за кожата - в полза на истината може да нанесе даже повече вреди, в сравнение с са изгодите.

Дали обаче единствено водата е задоволителна, с цел да се изплакне мръсотията? Какво ще се случи с тялото, в случай че спрем да използваме сапун?

1. Кожата ще е по-здрава

Къпането единствено с вода ще балансира защитния пласт на кожата. Вярно е, че сапунът отстранява мръсотията от тялото, само че дружно с това почиства и естествените масла, което с течение на времето води до нарушен баланс на pH на кожата и сухота.

2. Няма да имаме телесна миризма

Душът със сапун има временен аромат, само че като цяло той прави кожата по-уязвима към бактерии. Суровите съставки в сапуна нарушават салдото сред кожните масла и бактериите, които живеят върху кожата ни, което я кара да създава още повече масла и бактерии. Антибактериалните сапуни пък са изключително нездравословни, защото дружно с нездравословните убиват и потребните микроби.

3. Ще резервира здрави интимните зони на тялото

Редовното къпане със сапун може да изсуши гениталната област, което от своя страна да докара до здравословни проблеми. Най-добре е да употребявате топла вода за измиване на интимните елементи.

4. Кожата ще остане за по-дълго без бръчки

Въпреки че доста съставки на сапуна имат за цел да поддържат кожата чиста и свежа, в действителност могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода. Увреждат киселинната ѝ обвивка, което от своя страна може да усложни някои кожни положения като акне и дерматит. Къпането със сапун изсушава кожата, което може да докара до появяването на бръчки.

5. Може да понижи възможностите за развиване на недостиг на витамин D

Не единствено че способстват за преждевременното стареене на кожата, само че сапуните също могат да попречат и на усвояването на витамин D. Кожата преобразува слънчевата сила във витамин D и някои експерти предлагат по-рядко да се къпете, защото това може да наруши салдото ѝ и да отмие част от витамина. Въпреки това редица експерти поддържат тезата, че витамин D остава в кожата даже след душ.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР