Едно от най-популярните лица на британската телевизия Би Би Си

...
Едно от най-популярните лица на британската телевизия Би Би Си
Коментари Харесай

Водещият на BBC Гари Линекер е свален от екран след критики към правителството

Едно от най-популярните лица на английската телевизия Би Би Си (BBC) Гари Линекер е свален от ефир поради рецензии към държавното управление. Бившият футболист, който е водещ на спортното предаване Match of the day (Мач на деня), направи мнения в " Туитър " за.

Това провокира гневен спор сред Линекер и правилтеството, а от BBC оповестиха, че той няма да води програмата в събота вечер, когато обичайно е на екран. Той е бил известен, че преди да се завърне, би трябвало да бъде съгласувана позицията му във връзка с потреблението на обществените медии.

Скандалът засенчи, подписано сред английския министър-председател Риши Сунак и френския президент Еманюел Макрон, а BBC беше упрекната, че се е поддала на политически напън.

Линекер, който е приемал бежанци в дома си, ретуитва обява с видеозапис на вътрешния министър Суела Браверман, която приказва за закона, с коментара " Господи, това е извънредно ".

Линекер се сблъска с ответна реакция на мненията си, които бяха разкритикувани от говорителката на Сунак като " неприемливи ", само че съобщи, че " ще продължи да се пробва да приказва за тези небогати души, които нямат глас ".

Двама от специалистите на BBC Алън Шиърър и Йън Райт оповестиха, че няма да участват на екран в събота, защото са солидарни с Линекер. По-късно това направиха и други футболисти, които обичайно са канени. От малкия екран прибавиха, че ще излъчат само картина от мачовете, само че без водещ и мнения в студиото.

Мач на деня е най-популярната спортна стратегия във Англия. Тя се излъчва в събота и неделя вечер (понякога и през седмицата), като прави преглед на срещите от Висшата лига. Показват се определени моменти от дуелите, след което Линекер и специалистите проучват видяното.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР