Едно от най-мащабните спортни събития в България отново ще завладее

...
Едно от най-мащабните спортни събития в България отново ще завладее
Коментари Харесай

Асеновград ще е домакин на ултрамаратон „Персенк Ултра“ за 11-ти път

Едно от най-мащабните спортни събития в България още веднъж ще завладее Асеновград. За 11-та поредна година градът ще бъде хазаин на ултрамаратона „ Персенк Ултра “, проведен от Сдружение „ Български ултрамаратони “ и подсилен финансово от община Асеновград със сумата от 3000 лева Спортното съревнование насочва предизвикателство пред общо 500 участници на възраст от 20 година до 70 година И тази година по планинските пътеки за първите места ще се надпреварват бегачи освен от България, само че и от Австралия, Англия, Ирландия, Швеция, Турция, Гърция, Германия. Старт/Финалът ще е ситуиран на централния площад в града – пред постройката на Туристически информативен център. Началото на „ Персенк ултра “ е от 18:00 ч.

Маршрутите на четирите дестинации остават непроменени, както са били до момента – по трасетата с дължина 164 км. („ Персенк Ултра “), 112 км. („ Диво Прасе Ултра “), 50 км. („ Орехово Ултра “) и 30 км. („ Орехово Рън “). С маршрутите и детайлни детайлности може да се запознаете – ТУК: https://persenk-ultra.com/. Най-голямото предизвикателство пред уредниците е било почистването на пътеките от избуялата поради многочислените и проливни дъждове растителност и падналите дървета. Към момента всички горски и планински трасета са безвредни, окосени и почистени са и чакат срещата своите състезатели. По всички стъмни сектори са инсталирани предпазни въжета.

120 доброволци от цялата страна се включват в организацията на 11-тото издание на „ Персенк Ултра “. 13 са подкрепителните пунктове за участниците. По трасето ще са ситуирани и 4 професионални фотографа, които ще се погрижат за спомените на състезателите и доброволците. Осигурени са медицински лица и доктор, както и 7 високо проходими автомобила, които ще се грижат за безвредното евакуиране на бегачи, при нужда. Уведомена за събитието е и Планинската избавителна работа (ПСС) – Пампорово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР