Едно от най-красивите лица в българския ефир се завърна като

...
Едно от най-красивите лица в българския ефир се завърна като
Коментари Харесай

Водещата Марина Цекова между пандемията и мечтата за северното сияние

Едно от най-красивите лица в българския ефир се завърна като водещ на новините на NOVA. Преди година и половина Марина Цекова даде живот на дъщеричката си Тамара. Пред DarikNews синеоката хубавица описа за новото начало и компликациите, които среща като работеща майка.

„ Месец след завръщането ми на работа продължава да е мъчно. Физически съм в малкия екран, само че прочувствено съм и у дома. Часовете от деня към момента са свързани с дневния темп на щерка ми. Предполагам доста от майките, които четат това, ще ме схванат. Хубавото е, че Тамара се усеща добре и без мен. Не укривам от нея, че ходя на работа. Тя към този момент схваща и приема с онази неповторима детска мъдрост, че от време на време няма да ме има. Всяка заран ме изпраща с усмивка и най-милото „ чао-чао “ на света. Безкрайно благодаря на майка ми, че ми подарява това успокоение като се грижи за нея, съобщи водещата.

Марина споделя, че към момента търси салдото сред работата и отговорностите си като родител. Надява се, че скоро ще може да се върне на терен и да отразява събитията на деня от първо лице.

„ Броя минутите си по-внимателно от всеки път. Обичам работата си, само че с цел да стане взаимно, би трябвало да се отдадем една на друга. В същото време желая фамилията ми да има време с мен – имам вяра, че това е значимо и за трима ни. Оттук насетне в никакъв случай няма да е задоволително, само че се старая доста “.

„ Основното предизвикателство в този момент е да намеря салдото. Освен водещ на Новините, продуцирам и документалното предаване „ Темата на NOVA “. Надявам се да имам
време да се върна и на терен, тъй като дългият престой в студиото заглушава пулса на журналистическата работа “, описа Марина Цекова.
 NOVA
Чаровната водеща не обича похвалите и счита, че те са изключително рискови за публицистите. Чете на драго сърце новините, които дават вяра, изключително когато вярата е за повече правдивост.

„ Получавала съм оценки за работата си като публицист, само че се пробвам да не се концентрирам върху похвалите. Това е рисково за хората в нашата сфера. Работата ни е за другите, а когато я насочиш към себе си, смисълът на специалността се изкривява в неверна посока “, счита тя.

Признава, че пандемията и последвалата я карантина се е отразила съществено на фамилията й, само че и че това време ще й липсва.

„ В началото беше тягостно, тъй като рецесията и затварянето на света към нас съществено се отрази на фамилията ми. Но един ден седнахме с мъжа ми и взехме решение, че методът, по който желаеме да се оправим със обстановката, зависи от нашия персонален избор. Предпочетохме да приемем рецесията като опция. Да сме повече и по-дълго дружно тримата, възобновихме от дълго време позабравени проекти, наваксахме с книгите и филмите. Когато разхлабихме ограниченията, усетихме, че до известна степен това време ще ни липсва “, разкрива чаровницата.

Водещата на новините на NOVA не съблюдава специфичен режим, с цел да е постоянно във форма. Поддържа вътрешния си мир, като не се поддава на неприятните мисли.

„ Намирам баланс сред това, което желая и това, което би трябвало. Разсъждавам доста и за мислите, които позволявам до себе си. Чистотата от вътрешната страна, избива на открито. Стремя се към нея “.
 NOVA
Марина Цекова не прави проекти за бъдещото, само че се надява през октомври да сбъдне фантазията си и да види северното зарево. Със фамилията си отсрочват бленуваната екскурзия, поради пандемията. Очаква с неспокойствие и сватбата на брат си Георги.

„ За първа година единственото несъмнено за лятото е неговият край. През октомври се насочваме на лов за северното зарево. Това ни е фамилна фантазия от години, коронавирусът ни я лиши за малко, само че се надяваме началото на есента да е по-здраво, а границите дефинитивно отворени. С голямо неспокойствие очаквам и сватбата на брат ми Георги, от време на време имам чувството, че се вълнувам повече от него “, показа Цекова.

Към днешна дата водещата няма съвсем никакво свободно време и това я прави безпределно щастлива.

Ако би трябвало да опише себе си с една дума, то тя би била „ куратор “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР