Едно от най-интригуващите и оспорвани първенства в европейския клубен футбол

...
Едно от най-интригуващите и оспорвани първенства в европейския клубен футбол
Коментари Харесай

Това се казва оспорвано първенство!

Едно от най-интригуващите и оспорвани шампионати в европейския клубен футбол от началото на сегашния сезон е италианската Серия “Б”. Ако погледнете класирането на втората дивизия в Италия, ще забележите, че разликата сред водача в класирането Палермо (където играе българският национал Ивайло Чочев) и 15-ия Парма е единствено 4 точки. Петият във краткотрайното нареждане Карпи е единствено на точка от лидера, а един от някогашните отбори на Андрей Гълъбинов - Новара, заема 12-а позиция и е единствено на 2 точки зад Чочев и компания. Предпоследният Асколи (21-о място) пък е единствено на 6 точки зад Палермо.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ " Б " ТУК!



Трудно е да се предскаже какво ще се случи до края на сезона в Серия “Б” и кои тимове ще се преборят за промоция в елита. При такова класиране всичко наподобява релативно, само че сигурно можем да кажем, че в Серия “Б” сега като старши треньори работят някои забавни имена.




Воденият от легендата на Милан Филипо Индзаги отбор на Венеция е четвърти в подреждането към днешна дата. Пипо Индзаги бе див звяр пред противниковите порти, само че неговите ученици сега се показват доста мощно в защита, като са позволили едвам 7 гола в 9-те си срещи до момента. Допреди два дни Венеция даже бе тимът с най-силна отбрана, само че в последния си мач приключи 3:3 като посетител на Асколи. Палермо е едниственият отбор, позволил по-малко попадения (6) във вратата си все още.




Популярният чешки експерт Зденек Земан, някогашен ментор на Лацио, Рома и екс-треньор на Валери Божинов в Лече, води Пескара (8-о място в момента), а един от героите на Италия от Мондиал 2006 - Фабио Гросо, е на кормилото на Бари (9-о място). Един от най-колоритните треньори в Серия “Б” пък е наставникът на Тернана (16-о място) Сандро Покечи, който наскоро съобщи, че счита да залага на скица 3-7 или 3-1-6.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ " Б " ТУК!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР