Едно от най-големите спортни събития тази година – „Световен ден

...
Едно от най-големите спортни събития тази година – „Световен ден
Коментари Харесай

“Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018” събра над 20 000 посетители от шест областни градове

Едно от най-големите спортни събития тази година – „ Световен ден на предизвикването - България Спортува 2018” даде опция на жителите и гостите в Благоевград, Пловдив, София, Бургас, Русе и Плевен да бъдат част от всеобщ състезателен празник, участвайки в самостоятелни и отборни спортни занимания, интензивности за хора в неравностойно състояние и занимателни игри с награди.

Инициативата “България спортува” притегли повече от 20 000 гости в 6-те регионални града. За участниците, на възраст сред 2 и 80 години бяха готови над 2 500 тениски. Всички гости можеха да се включат най-малко за 15 минути в определен от тях спорт. Събитията бяха част от “Световен ден на предизвикателството”, което Българска асоциация спорт за всички провежда годишно, а „ Бургас Спортува “, „ София Спортува “ и „ Плевен спортува “ се съревноваваха в действително време с градовете Petah Yikva (Израел), Sao Goncaio (Бразилия) и Raanana (Израел). Над 40 разнообразни, познати и нови спортове и интензивности бяха показани от 30 водещи треньори; фитнес, йога и танцови инструктори, а на 200 от най-малките ни почитатели подарихме спортни награди, с които да се готвят за „ БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА “ 2019.

Това е най-голямата международна демонстрация от програмата на Международната асоциация „ Спорт за всички “ (ТАФИСА), която от 25 години се организира годишно допълнително от 120 страни в света. Денят е състезание сред градове и общини на страни от всички континенти, които желаят за най-малко 15 минути да вземат участие интензивно в спортно занятие или друга физическа интензивност. Целта на самодейността е необятното разпространение на здравословния метод на живот посредством постоянни занимания с физически извършения и дава опция на огромен брой хора без разлика във възрастта и обществения статус, на хора с увреждания и такива в неравностойно състояние, както и на хора от третата възраст, да вземат участие в спортно занятие или съответна физическа интензивност по общини, региони, квартали или на работните им места.

„ България Спортува 2018 “ е обществено спортно събитие, отдадено на дейния живот в съвременна градска среда, което показва на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки клиент имаше опция да се включи и да взе участие гратис в определен спорт, групова или самостоятелна подготовка, както и да получи цялостна информация за вярно хранене и здравословен метод на живот.

Стартът беше подложен на 05.05.2018г. в Благоевград и мина през Пловдив, София, Бургас, и Русе, с цел да приключи на 23 юни в Плевен, а задачата да развива спортната просвета на модерния градски човек, поддържаха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и доста други.

В рамките на всички събития над 40 разнообразни, познати и нови спортове и интензивности бяха показани от 30 водещи треньори, спортни клубове, фитнес, йога и танцови инструктори, а измежду спортните интензивности имаше освен фитнес навън, кросфит, тапаут, бабъл футбол, таекуондо, волейбол, муайтай, медитация, йога, мини тенис, баскетбол и бадминтон, само че и специфични тренировки за ранно физическо развиване на деца до 12 години „ Детето знамение “, както и тренировки „ Мама и бебе “ за следене на физическото възобновяване при новородили майки.

По време на обособените събития бяха проведени разнообразни спортни провокации, под мотото Easy Credit Challenge, а всички участниците в тях бяха наградени с дарове, предоставени от Easy Credit. По време на финалното събитие „ Плевен Спортува “ беше проведен Easy Credit Run & Ride Challenge, който започва в 10:00 ч. от две разнообразни местоположения в града за колоездачите и феновете на бягането.
Благодарение на нашите сътрудници от Easy Credit, за втора поредна година идеята на събитието ще бъде осъществена.

Съществуващата площадка в парк „ Борисова градина “, в която бяха сложени уреди от миналогодишното осъществяване на самодейността, е първата определена локация, която ще бъде обогатена с нов апарат.

Уредите, които ще бъдат закупени през тази годинa, ще бъдат особено направени от водещ български производител на фитнес уреди, по съответни параметри, предоставени от членовете на спортните клубове за баскетбол и тенис за хора с двигателни увреждания. За повече информация:www.bulgariasportuva.bg или във Фейсбук.

Световен ден на предизвикването - България Спортува 2018 се реализира с финансовата поддръжката на Министерство на младежта и спорта и Easy Credit..

Каузата се реализира с поддръжката на Easy Credit. София Спортува 2018 се реализира под патронажа на госпожа Йорданка Фандъкова и беше част от календара на София Европейска Столица на Спорта 2018.

Основен медиен сътрудник на събитието бяха Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо. Организатори – Crowncept816 и Българска Асоциация Спорт за Всички.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР