Едно от най-големите събития в света на спорта ще се

...
Едно от най-големите събития в света на спорта ще се
Коментари Харесай

Колко вземат играчите по американски футбол, които се класираха на Супербол

Едно от най-големите събития в света на спорта ще се случи на следващия ден – финалът по американски футбол Супербол. Това ще е 55-тия край, като този път един против различен се изправят тимовете на Тампа Бей и миналогодишните първенци Канзас Сити.

Най-високоплатеният състезател измежду двата финалиста е Том Брейди, който има годишни приходи от 25 млн. $, съобщи Си Ен Би Си. Но в случай че тимът му вземе успеха на следващия ден, Брейди ще получи бонус от 2,23 млн. $. Въпреки че е най-високоплатеният състезател на финала, Брейди е едвам 15-тият най-добре обезщетен състезател по американски футбол в лигата, само че известните играчи не съумяха да класират своите тимове на Супербол.

Неговите доходи са нищо спрямо Патрик Махомес от Канзас Сити, който подписа контракт за 45 млн. $ на година. Този договор обаче влиза в действие от идната година. Договорът е за период от 10 години.

Тази година на Супербол ще има не повече от 25 000 фенове на стадиона. Затова и един билет може да доближи 40 000 $. Цената на рекламите ще бъде както и през 2020 година – по 5,5 млн. $ на 30 секунди. CBS, която държи правата, не са оповестили размера на приходите, само че доста компании, които постоянно се нареждат по време на полувремето на мача, оповестиха, че тази година ще пропуснат заради усъвършенстване на разноските.

За съпоставяне ще кажем, че играчите от американската игра към този момент получават доста дребни заплати спрямо сътрудниците им от европейските терени по обичаен футбол. Лионел Меси взема 125 млн.долара, Кристияно Роналдо – 115 млн. $, Неймар – 100 млн. $ и така нататък  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР