Едно от най-досадните и едновременно смешни неща, които може да

...
Едно от най-досадните и едновременно смешни неща, които може да
Коментари Харесай

Как да се справим с хълцането

Едно от най-досадните и по едно и също време смешни неща, които може да ни се случат, е хълцането. То поражда в следствие от несъзнателни съкращения на мускула, който разделя гръдната от коремната празнина - диафрагмата. Тя интензивно взе участие в дишането.

Характерният тон при хълцане се дължи на неочакваното затваряне на гласните струни при всяко редуциране на диафрагмата.

Преяждането, алкохолът и неочакваното неспокойствие са измежду факторите, които провокират хълцане, само че в някои случаи то може да се появи в следствие от заболяване . Обикновено продължава единствено няколко минути, само че има случаи, в които човек може да хълца в продължение на месеци и това да докара до безсилие и нарушавания в храненето.

За да избегнем неприятното чувство, добре е да се въздържаме от прекомерно огромни порции , газирани питиета и алкохол , прекомерно мощни страсти и внезапни смени в температурата .

 Снимка 329837

Ето и няколко дейности, които може да предприемем, с цел да се отървем от неприятното чувство, в случай че то продължава прекомерно дълго:
Да дишаме известно време в книжен плик; Да си създадем гаргара с ледена вода; Да задържим дъха си; Да пийнем няколко глътки студена вода.
Тези способи не са потвърдени от науката като ефикасни, само че въпреки всичко може да ви донесат облекчение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР