Едно от най-добрите средства при косопад си остават домашните маски. Когато

...
Едно от най-добрите средства при косопад си остават домашните маски.
Когато
Коментари Харесай

Лесни домашни маски, които спират косопада

Едно от най-хубавите средства при косопад си остават домашните маски.

Когато косата капе засилено, задачата ни е да подхраним и подтикваме корените и да подобрим кръвообръщението в скалпа. Има не една и две домашни маски, които вършат тъкмо това. За да видите действителен резултат, бъдете непрекъснати и подхранвайте постоянно скалпа. Ако към това добавите уравновесена диета и повече отмора, скоро ще се радвате на по-здрава коса!

Фрикции с запарка от розмарин срещу косопад 

2 ч. л. счукана билка се варят половин час в 30 мл вода. С отварата нежно масажирайте скалпа и оставете да престои през нощта. Прави се един или два пъти седмично.

Маска срещу косопад с лук 

Оздравителните свойства на лука работят доста добре на скалпа, по тази причина си коства да изтърпим неособено изискания аромат… Обелват се 3 глави лук и се настъргват на доста ситно. Прецеждат се през марля, а към сока се прибавя счукана стипца. Сместа се нанася благодарение на памучен тампон след всяко измиване на към този момент суха коса. След това косата се разресва и се завива с хавлиена забрадка за през нощта. На сутринта се измива доста добре с топла вода. Прилага се към седмица.

Маска срещу косопад с греяно вино 

Към кафена чаша греяно вино се прибавят 5 счукани скилидки чесън и 1 с.л. свинска мехлем. Маската би трябвало да престои върху косата 1 до 2 часа, като главата се увива в хавлиена забрадка. Измива се с шампоан с неутрално pH.

Маска срещу косопад с бира 

При косопад оказва помощ и горещата бира. С нея се намазва косата и се увива със затоплена забрадка. За да видите резултат, правете процедурата няколко следващи дни, най-добре цяла седмица.

Маска срещу косопад със зехтин, бадемово масло и Витамин А 

Приготвя се примес от равни елементи зехтин, бадемово масло и ампула витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла забрадка. Престоява се по този начин най-малко 2 часа. Ефектът се вижда съвсем незабавно. Ако не разполагате с задоволително време, можете половин час преди да измиете косата, да я намажете единствено със зехтин. Той е доста потребен за укрепване на корените.

Маска с мед за изтощени коси и косопад 

Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, смесен витамин А и Д, може да се прибави и газ, в случай че не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася щедро в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла забрадка. Стои се 2 часа, след което се измива щедро с вода. Отмиването е малко по-трудно, по тази причина може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Препоръчваме ви в този случай да употребявате по-мек шампоан, без нападателни химични съставки.

Маска срещу косопад с жълтък, рициново масло и Витамин А 

1 жълтък, рициново масло, 1 ч. л. Вит. А
Съставките се смесват до приемане на гладка примес. Нанася се в корените на косата, оставя се да подейства към 2 часа и се измива с шампоан и еликсир. По желане могат да се прибавят и стрити на прахуляк овесени ядки.

Маска срещу косопад с рициново масло, коняк и яйце

300 мл рициново масло с 30 мл коняк и 1 прясно яйце. Втриваме в корените на косата. Завиваме с хартия, найлон и топла забрадка. След 2 часа измиваме.

Запарка от розмарин срещу косопад 

Запарка от 2 ч. л. накълцани листа от розмарин и 300 мл вода. Киснат 15 мин и се прецежда. Първо се втрива в корените, след това – в цялата коса. Има стимулиращо влияние върху кръвообръщението в кожата на главата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР