Едно от малкото места за ресторантьорския бизнес в Пловдив, което

...
Едно от малкото места за ресторантьорския бизнес в Пловдив, което
Коментари Харесай

В Капана лятото година храни

Едно от дребното места за ресторантьорския бизнес в Пловдив, което с неспокойствие чака летните месеци, е Капана. Докато по традиция притежателите на множеството заведения в града стягат коланите през лятото, от сътрудниците им от артистичния квартал разчитат тъкмо тогава да докарат рекордни обороти.

И в случай че в предходните години кварталът към момента се развиваше и заведенията за хранене и заведенията не бяха доста, то през днешния ден към този момент те са близо 70% от всички търговски обекти. Освен голямата конкуренция и разноските по отношение на предходните две лета (които накараха редица ресторантьори да влагат в квартала) също са доста по-големи, като наемите към този момент са близо 30-40% по-високи по отношение на лятото на 2017 година.

Въпреки това паметният и настоящ статут на Капана го трансформира в изключение от общата наклонност, която се следи в Пловдив. Все още няма затворени или ребрандирани заведения. Дори в противен случай - на практика всяко освободено помещение от офис, магазин и ателие се преустройва на ресторант или бар.

За първи път в артистичния квартал на Пловдив пренасищането се усети тази зима. Десетките заведения в Капана посрещнаха зимата, като едвам единици съумяха да покрият настоящите си месечни разноски и заплатите на личния състав. Всички, вложили пари в квартала, чакаха с неспокойствие Европейската столица на културата и обещаните 2 милиона туристи, само че в събота вечер обичайно Капана събира пловдивчани и техни познати, посетители от други градове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР