Едно от любимите изкушения в горещите дни - и за

...
Едно от любимите изкушения в горещите дни - и за
Коментари Харесай

Сладоледът - сладкото оръжие срещу стреса

Едно от обичаните изкушения в горещите дни - и за деца, и за възрастни, сладоледът се оказва освен наслаждение, само че и …лекарство .

Историята на сладоледа е остаряла. Преди 3000 година в домовете на богатите китайци са поднасяли изтънчен десерт - сладостен сок от пресни плодове, разбъркан със сняг или лед. С подобен десерт са черпили и Александър Македонски по време на походите му в Персия и Индия.

Хипократ е писал, че това лакомство "лекува апатия ". Сладоледът покорява Европа с помощта на венецианския странник Марко Поло , който донесъл рецептата за охладен шербет от Китай.

 сладолед iStock

Днес сладолед се създава в съвсем всички страни в света. А проучвания потвърждават, че сладоледът се оказва отлично средство за битка със напрежението в всекидневието ни. Млякото и сметаната съдържат триптофан - ефикасен естествен транквилант, който успокоява нервната система, повдига настроението, оказва помощ при бодърствуване.

Гарнирането на ледения десерт с шоколад влияе в допълнение на мозъка.

Учени към този момент потвърдиха, че в какаовите зърна се съдържа вещество, сродно с андреналина. То покачва кръвното налягане, форсира пулса и съставлява естествен стимулатор като кофеина.

Предлагаме ви една невероятна рецепта за сладоледен трюфел ТУК >>>

 сладолед iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР