Едно няма да прости моята свекърва, докато е жива –

...
Едно няма да прости моята свекърва, докато е жива –
Коментари Харесай

Едно няма да прости моята свекърва, докато е жива – че синът й се ожени за мен

Едно няма да елементарни моята свекърва, до момента в който е жива – че синът й се ожени за мен. Цели четири години след сватбата ни тя не изиска да ме види. Бях родила към този момент и двете си деца, когато за пръв път й отидох на посетители. Майката на моя брачен партньор изскочи тогава, сграбчи дребното от ръце­те ми и занарежда:
– Юло, Юло, тоз твоя татко, дето ум нямаше, дето ни зачерни…
Оттогава минаха 26 години. Децата по­раснаха, роди се трето, а моята коса съв­сем се прошари.

Само свекърва ми оста­на същата. До ден сегашен тя не се е обър­нала към мен с името ми. За нея аз си останах цялостен живот „ онази “. Ние живеем в разнообразни градове, само че седмица не се е предходна тя да не ми изпрати приказки по някого, да не подсети, че не ме е иска­ла. А когато се случи да ни пристигна на посетители – повярвайте, вкъщи става по-тихо и от черква. Тогава мъжът ми не за­къснява, не се събира с другари, децата не лудуват, не се смеем… А тя все е недоволна, все натяква, все морал чете. Клевети ме пред мъжа ми, че съм се за­бавила на пазара, че не съм поставила в нафталин зимните облекла, че имало някъде незашито копче.

На децата моята свекърва още от най-ранна възраст се пробва да втълпи, че аз съм неприятна, некадърна майка, че татко им е сбъркал, като е избрал мене, а не съ­седката, която имала зестра дюкян и къ­ща на кюше “. Затова и те не я обичат.
– Напусни я – учеше до неотдавна све­кърва ми своя наследник. — Жени мноого…
И в случай че мъжът ми дадеше ухо на тези приказки, светът щеше единствено за 24 часа да научи от опаката й уста, по какъв начин снаха й зарязала къща и деца и отишла при май­ка си…

Седна от време на време да гладя облекла на мъ­жа си, а тя:.Нямаш ли, вика, в този момент друга работа. Децата си гледай, защо му е на Ради костюма днеска “. И аз… чувам. Върне се Ради и се намръщи. Тогава ба­ба Ирина ще надникне под кърпата и ще рече:
– Думах й аз, но тя, на … червилцето доде си тури на устата, обяд стана.
Такава е моята свекърва. А по какъв начин ми се желае да живеем в мир, като свои хора, да се почитаме, да се слушаме. Готова съм да преглътна всички обиди, нанесени ми до момента, всичко да не помни, единствено отноше­нията ни да станат други. Кажете вие, познавате ли такава свекърва? Как да се схвана с нея?
Инфо: jenatadnes.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР