Едно нещо е сигурно, че ще видя - пълен стадион.

...
Едно нещо е сигурно, че ще видя - пълен стадион.
Коментари Харесай

Пламен Гетов: От ЦСКА – Левски искам да видя футбол и по-добрият да спечели

" Едно нещо е несъмнено, че ще видя - цялостен стадион. И желая да не се прекъсва мачът поради простотии от трибуните. Желанието ми е да виждам футбол. И по-добрият да завоюва ", съобщи една от легендите на българския футбол Пламен Гетов в изявление за БГНЕС. Той приказва освен за идния мач сред ЦСКА и Левски на 15 май, само че и по други забавни тематики. Гетов е играл и за двата тима. Веднъж е първенец с ЦСКА (1988/89), въпреки че е продаден на полусезона в Португалия. След това печели шампионата с Левски пред сезон 1992/93. Два пъти е голмайстор на шампионата.

" Мач сред ЦСКА и Левски никой не може да каже по какъв начин ще приключи. Участвал съм в дербито като футболист и на двата тима. Знам защо става въпрос. В годината, в която станах първенец с ЦСКА (1988/89), играх единствено шест месеца за тях и сякаш бяхме по-добрият тим, само че в дербито ни поведоха и завършихме 2:2. После, когато отидох в Левски и взехме купата, първият полусезон ни биха, а вторият - ние тях. Дръпнаха ни с 2:0, само че ги обърнахме до 3:2. Няма ли я настройката и шансът, няма по какъв начин да спечелиш ", спомни си някогашният национал.

" По наше време нямаше чужденци и нямаше потребност да ни активизират за такива мачове. Някой от задграничните играчи не схващат защо става въпрос ", безапелационен е той.

" Левски играе доста тактически вярно. По-подготвени са физически. Може би в първия мач имаше подценяване от страна на Лудогорец. Мислеха, че ще вземат успеха елементарно ", върна се към полуфиналите Гетов.

" ЦСКА бяха подценили Славия във втория мач. Шансът беше на страната на гостите, бързо вкараха два гола и от там нататък е доста по-лесно да рушиш, в сравнение с да градиш. Когато обаче има подценяване, мъчно можеш да се върнеш в мача ", пък е мнението му за борбата сред " червени " и " бели ", приключила с триумф за отбора на Алан Пардю след осъществяване на дузпи.

" Трудно ще пристигна краят на Лудогорец. Купуват и имат качествени футболисти за два тима. Могат да си разрешат да играят във всички съревнования. Дето споделяме ние - на три стана могат да тъкат умерено. Инвестират вярно, купуват, продават, получават пари от Европа за това, че играят в групите, два пъти влизаха в Шампионска лига... ", разяснява Гетов във връзка господството на Лудогорец в последните 11 години.

Помолен да разкрие тайната на осъществяванията на наказателни удари, чийто огромен занаятчия беше той в предишното, Гетов съобщи: " Трябва да те е докоснал Господ. След това идва усъвършенстването и да има кой да ти каже дали вярно или погрешно се справяш. Да биеш 10 фаула и да вкараш един не е никаква успеваемост. Ако не ти го е дал Господ, може да биеш по хиляда и отново да не стане ".

" Сегашните момчета ги интересуват такива неща. Не им е значимо да са усъвършенстват. Важното е да подмладим националния тим и да се класираме на някой огромен конгрес. Дали Европейско, дали Световно, няма значение. За това обаче вие публицистите и ние почитателите би трябвало да имат по-голямо самообладание. Не да бързаме да ги очерним, когато изгубят някой мач. Видно е, че тимът от години не върви, само че ето давам един образец - по наше време нямаше такива подправени чужденци, които да играят на местата на българските футболисти. Докато не се вкара предписание избран брой млади състезатели да играят наложително, няма да стане. Иначе, да, разбирам тимовете, които търсят бързи триумфи и присъединяване в чужбина - взимат евтини играчи от други страни. Но по този начин не става ", приключи Пламен Гетов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР