Eдно не разбирам в пуническата война за шеф на БНБ.

...
Eдно не разбирам в пуническата война за шеф на БНБ.
Коментари Харесай

САКРАЛНАТА ТАЙНА НА ВОЙНАТА ЗА БНБ?

Eдно не разбирам в пуническата война за началник на Българска народна банка. Не осъзнават ли в ИТН “, че отблъскващия им дебелоглав да наложат непременно своя претендент поражда нелицеприятни към тях въпроси?

Един от тях е този: за какво е толкоз значимо за Има Такъв Народ да овладее Българска народна банка, в случай че не желае да завоюва нещо или да скрие нещо?

Но в едно нещо  Слави е прав: не е обикновено Политическа партия да държи в ръцете си всички министерства и институции, контролиращи родните финансови потоци и евромилиардите от Брюксел.

Казано напряко – Политическа партия и Има Такъв Народ са във война не поради чисти дела и държавнически политики, а поради личния си финансов комфорт, което е другото име на алчността.

Като виждам докладите в Сметната палата за  благосъстоянието на министри и депутати от Политическа партия и Има Такъв Народ, в изненада се запитвам: не им ли стигат спестените милиони и насъбраните парцели тук и на открито, та не престават да ламтят за още и още? За какво още се борят?

И по този начин стигаме до сакралната загадка в лютата борба за Българска народна банка: Гуверньорът на националната банка може да открие (или скрие) укрити банкови и офшорни сметки в странство…

Това е българският капитализъм по формулата на Мечо Пух: „ Колкото повече, толкоз повече! Има единствено едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед “.

При кого ли ще отиде банковата загадка за второто гърненце?

 Велизар Енчев
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР