Едно наше дете, пораснал млад човек, ще започне работа в

...
Едно наше дете, пораснал млад човек, ще започне работа в
Коментари Харесай

Историята на Валя: Едно дете, отгледано в приемно семейство, но реализирало мечтите си

Едно наше дете, пораснал младеж, ще стартира работа в МБАЛ " Света Петка " -Видин. Първото приемно дете в област Видин. Приемната грижа избавя децата и им дава шанса да реализират фантазиите си. Защото до всяко съумяло дете, стои най-малко един възрастен - зает и предан!

Това написаха във Facebook от групата " Приемни родители-Видин ".

А насладата им би трябвало да е споделена от всички нас, тъй като едно детенце без семейство, лишено то всичко, което ние даваме на нашите в остатък е съумяло все пак.

За вашите овации се бори едно красиво и очевидно невероятно умно дете. Казва се Валя Ангелова и е първото момиченце, отгледано в приемно семейство в един сложен за оцеляване район като Видин.

Не знам дали знаете, само че приемните деца ги " отписват " от " дълготрайната приемна грижа ", когато станат пълнолетни  и те към този момент независимо би трябвало да се грижат за себе си. 

Преди две години Валя написа писмото, с цел да поддържа всички деца, които живеят в приемно семейство и рано или късно ще би трябвало сами да се грижат за себе си./БНР/

" Написах това писмо като основната ми цел беше приемните деца като мен да схванат, че има и други деца като тях с тяхната орис и да не се тормозят от това, че са приемни деца, тъй като няма нищо срамно, тъй като аз в по-ранните си години се притеснявах доста от това по какъв начин ще ме одобри обществото. Да им вдъхна малко кураж, много хора разясниха, пожелаваха ми триумф. В моето семейство се усещам прелестно, несъмнено, като едно обичано дете. Всички познати на мама и обществени служащи ме поздравиха. Сега съм призната в СУ " Социална педагогика ", най-силното ми предпочитание е да стана фармацевт. Благодарение на моето семейство съм стигнала дотук, в случай че не бяха те, нямаше по какъв начин да се оправя. Успехът е съвместен, зависи от мен и от тяхната поддръжка. "

Днес Валя ще се осъществя сполучливо и ще бъде част от колектив, друг от фамилията, само че подготвен да бъде част от продължението на нейната история.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР