Едно нападение над малък руски град в Мордовия може би

...
Едно нападение над малък руски град в Мордовия може би
Коментари Харесай

Newsweek: Украйна може би прекрачи „червената линия“ на Путин

Едно нахлуване над дребен съветски град в Мордовия може би е прекрачване на нуклеарната " алена линия " на Владимир Путин, написа Newsweek.

В съветския град Ковилкино е ситуиран 29Б6 " Контейнер ” - задхоризонтен радар, който следи въздушното пространство на хиляди километри разстояние. Изданието разяснява, че в региона Украйна е направила офанзива с дронове.

Няма цялостна изясненост дали офанзивата е била сполучлива, само че въпросният радар е едно от най-важните военни уреди на Руската федерация, тъй като служи за ранно предизвестие и изваждането му от строя директно се отразява на работата на съветските нуклеарни сили.

Ако радарната система е била наранена, украинските офанзиви може да са изпълнили едно от " изискванията, определящи опцията Руската федерация да употребява нуклеарни оръжия ", както е посочено в президентския декрет на Путин от 2020 година В доктрината на Русия е посочено, че федерацията може да употребява нуклеарно оръжие при подобен сюжет.

Mk.ru написа, че това подхожда на пункт 18 от параграф III - " Условия за прекосяване на Руската федерация към потребление на нуклеарно оръжие " от " Основи на държавната политика в региона на нуклеарното въздържане ".

Путин и неговите висши чиновници неведнъж са предупреждавали за нуклеарен конфликт в Европа, в случай че бъде застрашена националната сигурност на федерацията. През март Путин сподели, че западните страни (от НАТО) " би трябвало да осъзнаят, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия ". Той добави: " Всичко това в действителност заплашва с спор с потребление на нуклеарни оръжия и заличаване на цивилизацията. Не схващат ли това? ".

Заплахата от нуклеарна ескалация се оказа мощен инструмент за Кремъл в опитите му да спре западната помощ за Украйна. Кремъл твърди, че съветската войска води екзистенциална война против НАТО, въпреки че нито една от страните-членки не е изпратила свои войски на украинска територия, макар че съгласно Макрон подобен сюжет е вероятен в бъдеще, написа Факти.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР