Едно бедстващо семейство успя да обедини десетки фейсбук потребители, след

...
Едно бедстващо семейство успя да обедини десетки фейсбук потребители, след
Коментари Харесай

Само в "ШОУ"! Катя и Здравко от „Ритон” подадоха ръка на бедстващо семейство

Едно бедстващо семейство съумя да сплоти десетки фейсбук консуматори, откакто стана ясно, че се нуждае незабавно от помощ. Става дума за две девойки, по-малкото от които раково болно и техния татко, който страда от съществено белодробно заболяване. И тримата сега са бездомни. И макар тежката си житейска обстановка фамилията не е изоставило двете си кучета и коте. Спят в червен бус, който се намира на зарязан паркинг в столичния квартал „ Надежда”.

Въпреки сериозното си заболяване бащата на двете девойки – Димитър, твърди, че

не може да работи тежка физическа работа

но пък има всички категории за водач. И би могъл да работи да вземем за пример като защита на обект.

След като информацията за бедстващото семейство се популяризира в обществената мрежа, десетки изявиха предпочитание да оказват помощ. Едни от тях бяха Катя и Здравко от дует „ Ритон”, които останаха изумени от неналичието на съответни реакции от страна на обществените служби. Вярваме, че след този материал въпреки всичко ще има ответна реакция от страна на способените и оторизирани за задачата държавни органи.


Бащата Димитър страда от съществено заболяване

Ясно е, че семейство с сходни здравословни проблеми не би могло да се оправи с тях, даже и положителни хора да съберат задоволително пари за храна и съществени нужни. Тъй като зимата наближава, а с нея и уверението, че те няма по какъв начин да я преживеят в сходни условия

“Даже и да се съберат някакви пари, това няма да оправи нещата.

Дано посредством обществената мрежа да стигне до точните хора”, счита и Катя. А на същото мнение се оказа и колежката й Силвия Кацарова.
„ Нали знаеш, че няма кой да им помогне? Тази пролет помогнахме на самотна майка, болна от рак. Само ние с наши другари може да създадем нещо”, призна във фейсбук и изпълнителката и даже предложи да се започва акция за избавяне на потърпевшите хора.
Всъщност не са малко известните ни персони, които оказват помощ на хора в неволя. Все по-малка част от тях обаче споделят обществено дейностите си. Най-вече тъй като са подвластни на всеобщото разбиране, че щом някой прави нещо и е известен, то наложително е за реклама. Да, само че не постоянно се оказва по този начин! Не постоянно е за реклама! И

не всички бият тъпани, когато оказват помощ!

Нито „ Ритон”, нито Силвия Кацарова го направиха в този момент, само че поради зоркост в техен персонален чат в профилите им във фейсбук стигнахме до удостоверение за дейностите и желанията им.


Силвия Кацарова поддържа сътрудниците си в акцията

Припомняме, че предходната година редица известни персони се сплотиха на същия принцип, както и в този момент, само че за закупуване на първата педиатрична кола за спешна помощ в България. Част от благотворителната идея тогава бяха и Катя и Здравко от „ Ритон”, които по това време правеха промоция на албума си „ Пътят към твоето сърце”, като даже помолиха гостите си вместо цветя, да се включат със средства за идеята. Освен тях помогнаха още и Васил Михайлов, Астор, Емил Кошлуков, Симона Пейчева, Виктория Терзийска от „ Мастило”, Валя Войкова, Койна Русева, Екатерина Евро, Стефан Шарлопов, Орлин Павлов и други родни известни лица.

Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР