Едни от най-старите и най-полезните семена са тези на черния

...
Едни от най-старите и най-полезните семена са тези на черния
Коментари Харесай

С какво черният сусам е толкова полезен за жените

Едни от най-старите и най-полезните семена са тези на черния сусам. Ако би трябвало да ги съпоставим с останалите, в сусама се съдържа доста по-голямо количество масло. Добрата вест е, че точно това масло се резервира свежо и не гранясва. Повечето хора прибавят семената към салати и печива, тъй като имат прелестен ядков усет, а и лека хрупкавина.

На пазара се оферират разновидности от семената – жълти, черни, бели, кафяви. Черните са с най-интензивен усет и мирис. Често биват употребявани за медицински цели, поради питателните и лечебните им свойства.
Защо черните сусамови семенца са толкоз потребни за дамите?
Сусамовите семенца имат свойства, които работят срещу стареенето. В семената се съдържат витамини от група В и желязо, които са потребни за дами, чиято възраст напредва.

Черният сусам се предлага още за здрава кожа и кости. В семената се съдържа калций, грижещ се за костната система на човек. Цинкът, в допълнение, спомага за укрепването на костите. По-възрастните дами е целесъобразно да употребяват хидратиращи артикули, в които участват сусамови семена. Така те доста могат да подобрят положението на кожата и да покачат еластичността й. Маслото също съумява да защищити кожата от неприятните обриви.

От край време се знае, че сусамът е потребен и за храносмилателната система. Ако страдате от запек или неприятно храносмилане, приемът на тези семена може доста да усъвършенства положението ви. В семената се съдържат и диетични фибри, извънредно нужни за здравословното храносмилане.

Кърмещите дами е целесъобразно да употребяват черен сусам, защото той е доста потребен за тях. Счита се, че той способстват за увеличение на кърмата, защото в него се съдържат магнезий, мед, желязо, цинк и доста протеини.
За извънредно здрави кости пригответе тази примес!
Сусамът е извънредно потребен за доста неща в човешкото тяло. Той е с високо наличие на калций, който прониква надълбоко в тъканите и...
Прочети повече
Черният сусам работи удобно и на съня. Семената способстват за понижаване на тревогата, което директно рефлектира върху качеството на съня и удължава неговата дълготрайност.

В сусама се съдържа и не малко количество калций, който спомага за попречване на най-различни проблеми, в това число и мигрена.

Надяваме се към този момент да знаете за какво тези дребни семенца са толкоз потребни. С тях можете да си приготвите тахан или да ги добавите към най-различни ястия. Експериментирайте на воля и се възползвайте от изгодите на тази храна, подарък от природата.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР