Една зловеща история в стил „Туин Пийкс“ достига за първи

...
Една зловеща история в стил „Туин Пийкс“ достига за първи
Коментари Харесай

Хитовият трилър Всичко, което искаш да бъда вече на български

Една злокобна история в жанр „ Туин Пийкс “ доближава за първи път до българските читатели от издателство „ Ентусиаст “. „ Всичко, което искаш да бъда “ на американската писателка Минди Мехия е безмилостен психически трилър, който бързо след излизането през 2017 година се трансформира в бестселър освен в Съединени американски щати, само че и по света. Неслучайно сп. „ Пипъл “ дефинира романа като „ трилър сензация “, а в. „ Уолстрийт джърнал “ го подрежда в класацията за най-хубавите нови мистерии.
Книгата стартира с изповедта на Хети Хофман – обичано от всички в дребния град Пайн Вали осемнайсетгодишно момиче. През целия си живот Хети се превъплъщава в разнообразни функции – на съвършената щерка, вярната другарка, надарената актриса, хубавицата, обичаната ученичка. Тя се трансформира във всичко, което останалите желаят и виждат у нея. Но никой не знае коя е в действителност, никой не подозира, че най-после Хети ще изиграе най-трагичната си роля. Докато един ден мъртвото ѝ тяло не е намерено до изоставения хамбар на брега на локалното езеро.
За жестокото закононарушение се преплитат злокобни претекстове и теории. Над убийството тегне едно проклинание, едно мистериозно наказване и едно злобно предпочитание да се отнеме самоличността на жертвата, което за някои убийци е по-важно даже от живота ѝ.
Действието в романа се разпростира през погледа на трима разказвачи – на Хети, на шерифа на града и добър другар на семейство Хофман Дел Гудман, който е решен непременно да открие виновника, и на Питър Лънд – новия преподавател по британски език в гимназията на Пайн Вали, който се пробва да избави последните остатъци от пропадащия си брак.
Предизвикателен и до болежка остроумен, „ Всичко, което искаш да бъда “ размива границите сред невинността и отговорността, сред истината и заблудата. Романът предизвика доста въпроси: до какво води любовта – до себеоткриване или саморазрушение; по кое време умираме, по кое време убиваме и можем ли да избягаме от демоните. Дори от тези, скрити в самите нас.
Минди Мехия е родена в предградията на дребен град в окръга Туин ситис, Минесота – щата, в който учи, живее и работи през целия си живот. Мехия написа най-вече романи, само че основава и къси разкази, които са оповестени в няколко антологии и литературни списания.
Дебютният ѝ разказ е „ Пазачът на драконите “. Втората ѝ книга – трилърът „ Всичко, което искаш да бъда “ – бързо се трансформира в бестселър освен в Съединени американски щати, само че и оттатък океана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР