Една уханна билка е незаменима при много заболявания и здравословни

...
Една уханна билка е незаменима при много заболявания и здравословни
Коментари Харесай

Тази билка влияе на кръвното и холестерола, но все пак трябва да се внимава с нея

Една уханна билка е незаменима при доста болести и здравословни положения - тя освен гони напрежението, успокоява нервите, само че и смъква кръвното и холестерола. Това е уханната маточина, известна още като лимонова трева. Руският терапевт Елена Воборьова споделя какви с са изгодите от това лековито растение.

Ползи от маточината

Благодарение на своите потребни свойства маточината се употребява в осем съществени случая: При сърдечни болести: болката изчезва, ритъмът на сърдечните контракции се възстановява, пристъпите на зной и тахикардия понижават.  При проблеми с нервната система: маточината е успокоително. Използва се при редица болести на централната нервна система. Сред тях са неврози, бодърствуване, хронична отмалялост, гърчове, мигрена и други. 

При болести на храносмилателната система: усъвършенства апетита и храносмилането, облекчава отичане на корема, конвулсии на стомаха и червата. Използва се още при гадене и повръщане, запек, както и за лекуване на жлъчния мехур и черния дроб.

За лекуване на стави и тъкани: оказва помощ при ревматизъм и подагра. При хипертония и съдови болести: облекчава болката, възстановява кръвното налягане и предотвратява отлагането на холестерол. Като антивирусно средство: лекарството от маточина форсира заздравяването на херпес вид 1 и 2, варицела и може да се употребява против вируси.

В този случай също е потребно приемането на лимонен еликсир през устата и избърсването на засегнатите сектори от кожата.  За външно приложение: оказва помощ при отоци, синини, болки и възпаления. Използва се след ухапвания от животни, за лекуване на язви, циреи и обриви.  В стоматологията: изплакването с запарка от маточина оказва помощ при зъбобол и инфектиране на венците.

Противопоказания

Въпреки множеството потребни свойства, не всеки може да приема маточина. Не се предлага: по време на бременност;  кърмене;  артериална хипотония;  алергии;

Приготвяне на чай от маточина

Билковият чай, подготвен от растението, успокоява, възвръща психо-емоционалния баланс и оказва помощ за по-бързото заспиване. Препоръчително е да пиете напитката вечер. За нейното подготвяне можете да употребявате прясна или суха маточина: за литър вряща вода би трябвало да вземете 1 супена лъжица от билката. Можете да приготвите билковия чай ​​от маточина в термос, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР