Eдна трогателна снимка се разпространява масово в интернет през последните

...
Eдна трогателна снимка се разпространява масово в интернет през последните
Коментари Харесай

Син носи баща си на гръб 6 часа, за да се ваксинира срещу COVID

Eдна трогателна фотография се популяризира всеобщо в интернет през последните дни - млад мъж от племе в бразилската Амазонка носи татко си на тил с цел да бъде имунизиран против COVID-19. Кадърът се трансформира във знак на комплицираната логистика за имунизация в един от най-отдалечените региони на света.

Снимката, направена от доктор, демонстрира 24-годишният Тауи, който носи 67-годишния си татко Уаху. Двамата са получили доза ваксина против COVID-19. Те трябвало да вървят с часове през гората, с цел да стигнат до мястото за имунизация.

Официалните данни споделят, че 853 локални поданици са умряли от COVID-19 в Амазонка. Но групите за правата на коренното население споделят, че този брой е доста по-висок. Проучване на Apib, бразилска неправителствена организация, споделя, че единствено сред март 2020 година и март 2021 година са починали 1000 локални поданици.

Тауи и Уаху принадлежат към локалната общественост Zo'e, която има към 325 членове. Те живеят в относителна изолираност в десетки села в регион, равностоен на 1,2 милиона футболни стадиони в северния щат Пара.

Ерик Дженингс Симоес, лекарят, направил фотографията, споделя, че Уаху съвсем не вижда нищо и върви мъчно заради хронични проблеми с урината. Той пресметна, че Тауи е носил татко си на гърба си в продължение на пет до шест часа.

"Това беше доста красива проява на прелестната връзка сред тях ", споделя доктор Симоес пред BBC News Brasil.

Снимката е направена през януари 2021 година, при започване на акцията за имунизация против COVID-19 в Бразилия - една от най-силно засегнатите от пандемията страни в света. Но доктор Симоес я споделя в Instagram чак на 1 януари тази година, с цел да изпрати "положително известие при започване на новата година ".

Когато в Бразилия стартира имунизация против COVID-19, коренното население се считаше за предпочитана група. За здравния екип, съпътстващ Zo'e, се появи предизвикателство: би било невероятно здравните служащи да отидат във всяко село, защото ще отнеме седмици, с цел да имунизират всички, заради това какъв брой са разпръснати.

Така те издигнаха колиби в гората и e контрактувана система за имунизация с общностите посредством радио. "Приехме практики, които зачитат и регистрират културата и знанията на хората от Zo'е ", споделя доктор Симоес.

През септември Уаху издъхва по неразбираеми аргументи. Тауи остава със фамилията си и неотдавна е получил бустерна доза против COVID-19/www.dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР