Една трета от сигналите са за наложени наказания след коментари

...
Една трета от сигналите са за наложени наказания след коментари
Коментари Харесай

Увеличават се сигналите за санкции от работодатели заради Фейсбук, алармира КНСБ

Една трета от сигналите са за наложени санкции след мнения в обществените мрежи, 17 % - за изложение на персонално мнение по публичен въпрос във Facebook и също 17 на 100 - за случаи на уволняване през приложението Месинджър.

Според получените в КНСБ сигнали работещи търпят наказания и за считани от работодателите им за несъответствуващи профилни фотоси в обществените мрежи.

Националният секретар на синдиката Тодор Капитанов добави:

„ Дали е харесал някоя фотография или е подкрепил някоя идея, която в действителност не дава отговор на политиката на работодателя, или в действителност едно от фрапантните неща е, че си е споделил фиша от работната заплата и е изказал отвращение. И по-късно стартират да търпят някакви дисциплинарни санкции хората – поради уронване имиджа на работодателя, забележете “.

Капитанов цитира данни, съгласно които 87 % от сътрудниците в работата са свързани благодарение на Facebook и потребителите са най-активни по време на работната седмица сред един часа и три следобяд.

Съветът на синдикалистите и в България, както е и на доста места в Европа и по света, управленията на компаниите да приготвят рекомендации и правила за държание за потреблението на обществените мрежи:

„ Да не се разгласява някаква финансова или оперативна информация, касаеща организацията, да не се дават персонални данни на свои сътрудници и на сътрудници, общо взето такива неща, които в някаква степен дават някаква хигиена на държанието в онлайн пространството “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР