Една точка раздели тези два уникални отбора през миналия сезон.

...
Една точка раздели тези два уникални отбора през миналия сезон.
Коментари Харесай

Войната между Сити и Ливърпул се разгаря отново днес

Една точка раздели тези два неповторими тима през предишния сезон. Манчестър Сити събра 98 по отношение на 97-те на Ливърпул, с цел да отбрани шампионската си купа в Англия, а сетне узурпира и всеки различен вероятен трофея на Острова. Сега лудата гонитба сред Юрген Клоп и Пеп Гуардиола започва отначало с дуела за Къмюнити Шийлд, в който „ червените” най-малко на хартия влизат в качеството си на подгласник, само че и със самочувствието на европейски клубен първенец.

Двубоят на „ Уембли” започва от 17 часа българско време и ще можете да наблюдавате всичко по-интересно към него в GONG.BG, а също посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Мненията на Острова по отношение на характера на идния конфликт наподобяват много разнопосочни. Немалко анализатори и експерти чакат Сити и Ливърпул да предложат същинско представление поради невиждания им спор във Висшата лига през предходната година. Има обаче и също толкоз причини наставниците на двата отбора да се отнесат по по-различен метод към конфликта за летния трофей и най-вече с мисъл за минимизиране на провалите и запазване на футболистите. И Клоп, и Гуардиола имат в редиците си играчи, които се намират в друг етап на подготовка поради уговорките си към националните тимове около шампионати като Купата на Африканските народи и Копа Америка. Разбира се, това едвам ще повлияе на желанието на всеки един от двамата тактици да „ пролее първа кръв” на огромния противник тъкмо преди началото на приключението, което ще трае през идващите 10 месеца.

Летните контроли на Ливърпул минаха ненапълно предстоящо за отбор, чийто сезон завърши доскоро повече от 2 месеца. Клоп можеше да разчита на най-големите си звезди едвам за последните 2 срещи, а отборът му натрупа и значително загуби – 1:3 от Борусия Дортмунд, 1:2 от Севиля, 0:3 от Наполи. В доста от тези срещи германецът акцентира като главен проблем прекомерно лековатите голове, провокирани най-вече от лични неточности.

Сити, от своя страна, се отдаде на турне, което имаше надалеч по-явна маркетингова устременост. В Китай отборът игра край против Уулвс за Азиатската купа на Висшата лига, като „ вълците” съумяха да се наложат посредством дузпи. Последваха контроли с хонконгския Китчее и японския Йокохама, които заедно получиха 9 гола от „ гражданите”. Разбира се, за съпоставяне в класите и дума не може да става.

Отборни вести:

- Едва ли Садио Мане ще играе за Ливърпул в този мач. Сенегалецът, който получи извънредно къса отмора, откакто страната му игра край в Купата на Африканските народи, се завърна на Мелууд тази седмица и възобнови тренировки. Наби Кейта се намира в сходно състояние, като е доста евентуално да получи повече време за подготовка преди откриващия сезона дуел във Висшата лига против Норич Сити.

- Рияд Марез завоюва КАН с тима на Алжир и също не се чака да го забележим на терена през днешния ден.

- Хосеп Гуардиола ще взема решение в последния миг дали да разчита на хора от южноамериканската колония в клуба като Серхио Агуеро, Габриел Жезус и Николас Отаменди, които съумяха да натрупат тренировки със състава. Мачът може да се окаже прекомерно скоро за първите двама, а това може и да прати Рахийм Стърлинг на върха на офанзивата.

- Трансферните клюки към Лерой Сане също могат да повлияят върху присъединяване на германеца в мача.

- Бенжамен Менди твърдо отпада от сметките. Французинът към момента не е изцяло възобновен от травмата в коляното и все още поставената от лекарския щаб цел е завръщане в игра през септември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР