Една стогодишна книжарница. Петдесет и едно правила. И три дръзки

...
Една стогодишна книжарница. Петдесет и едно правила. И три дръзки
Коментари Харесай

Историята на една 100-годишна книжарница

Една стогодишна книжарница. Петдесет и едно правила. И три дръзки дами, които ще ги нарушат. Очаквайте „ Момичетата от книжарница Блумсбъри “ на 31 октомври с логото на издателство Хермес.  Стогодишната книжарница „ Блумсбъри “ в интелектуалното средище на Лондон е устояла на времето, въпреки да е надалеч от най-силните си години. Управителят Хърбърт Дътън държи на традициите, само че след Втората международна война светът към този момент не е същият.

 Момичетата от книжарницата обаче имат други проекти за бъдещето ѝ и когато той излиза в дълъг отпуск по болест, ги ползват в деяние. Красивата Вивиан обожава книгите и се пробва да написа, само че не има вяра задоволително в себе си. Младата жена, чийто избраник е умрял във войната, се съревновава с сътрудника си Алек, завеждащ отдела за художествена литература, и сред тях постоянно прехвърчат искри. Тя се сближава с Грейс, чийто депресиран брачен партньор е трансферирал големия товар по издръжката на фамилията им върху нежните ѝ рамене.

 Разкъсвана сред възприятието за дълг и личните си фантазии, Грейс намира разтуха в другарството с Вивиан. Към двете дами се причислява и младата Еви, една от първите студентки в Кеймбридж, незаслужено лишена от опцията да построи академична кариера поради пола си. Ще съумеят ли трите мощни, самостоятелни и свободомислещи дами да вдъхнат нов живот на книжарницата или дръзките им хрумвания са обречени на крах?

Писателката Натали Дженър е родена в Англия, само че израства в Канада, където живее и до през днешния ден със брачна половинка си и към този момент порасналото им дете. Завършва право, дълги години работи като корпоративен юрист в Торонто, само че по-късно взема решение да сбъдне детската си фантазия и да написа. Постига пробив с романа „ Обществото Джейн Остин “, който се появява на пазара през 2020 година и се трансформира в бестселър, преведен на 18 езика. „ Момичетата от книжарница Блумсбъри “ е новата й книга.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР