Една стара поговорка казва: Ти си това, което ядеш“ и

...
Една стара поговорка казва: Ти си това, което ядеш“ и
Коментари Харесай

Дъвченето на дъвка на гладно може да е много опасно

Една остаряла сентенция споделя: „ Ти си това, което ядеш “ и мисля, че доста хора ще се съгласят с това. Това, което вършим преди хранене, също е значимо, изключително в случай че имаме празен корем.

Някои действия, осъществявани на празен корем или дълго след последното хранене, могат да имат мощно негативно влияние върху нашето здраве. Това важи в цялостна мощ за...дъвченето на дъвка!!! Изненадани сте, нали?

Някои хора обичат да дъвчат дъвка, тъй като са уплашени или желаят да освежат дъха си след хранене. Ако сте фенове на дъвките, би трябвало да ви кажем, че е добре да се отървете от този табиет в случаите, когато не сте приемали никаква храна и вашият корем е празен. Има няколко аргументи, заради които дъвките в никакъв случай не би трябвало да се озовават в устата ви в такива моменти.

Черва

Здравето на червата и способността на чревните ворси да всмукват хранителни субстанции се въздействат доста от титановия диоксид, съдържащ се в някои дъвки. Изкуствените подсладители, присъстващи в тях, въздействат неподходящо върху положението на чревната микрофлора изключително в случайте на празен корем.

В допълнение, дъвките съдържат слабителни и FODMAP, а това са въглехидрати, които предизвикват признаци на синдром на раздразнените вътрешности, в това число отичане на корема, газове, мощна коремна болежка и диария или запек. 

Освобождава живак

При хора, които имат живачни пломби, дъвките могат да отделят този невротоксин. Изследванията демонстрират, че дъвките форсират освобождението на живак от амалгамни зъбни пломби в най-голяма степен, когато ги дъвчете без преди този момент да сте хапнали нещо. Научно потвърдено!!!

Сериозни проблеми при залепване

На всеки му се е случвало да глътне дъвка без да желае, изключително в детските ни години. Ако това стане на гладно, т.е стомаха ви е празен, дъвката ще полепне доста мощно по вътрешността на коремната стена, а това може да докара до доста съществени последствия. Има случай /дори и в България/, когато по този начин залепнала дъвка е оставала в корема на пациента повече от 1 месец!!! А другите процедури по остраняването и могат да бъдат доста мъчителни. Така че, внимавайте!

Повреда на зъбите

Дори дъвките без захар могат да увредят зъбите ви. Те съдържат кисели аромати, които могат да разрушат зъбите. Ерозията на зъбите е развой на последователно декалциране на зъбите, което ги кара да се разпадат.

Гастрит

Храносмилателната киселина, която се поризвежда, до момента в който дъвчем дъвка, е способна да унищожи лигавицата на празен корем, което от своя страна може да аргументи гастрит. Научно потвърдено е също, че хората, които постоянно дъвчат дъвка, избират нездравословни храни като пържени картофи и сладкиши пред плодове и зеленчуци.

Съвет: Дъвката с естествени подсладители като ксилитол и сорбитол е по-малко нездравословна от дъвка със захар, натриев цикламат или аспартам. Избягвайте да дъвчате дъвка за повече от 10 минути, даже да бъде след хранене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР