Една снимка, публикувана от Съюза на българските автомобилисти – СБА

...
Една снимка, публикувана от Съюза на българските автомобилисти – СБА
Коментари Харесай

Кой е с предимство? Вижте снимката, която скара стотици шофьори

Една фотография, оповестена от Съюза на българските автомобилисти – СБА във Фейсбук, съумя да скара хиляди водачи в обществената мрежа.

Опитни водачи със стотици хиляди километри зад кормилото, млади водачи и разбирачи влязоха в пикантен спор поради брошура за кандидат-шофьори, която се трансформира в същинска главоблъсканица.

Въпросът Кой е с преимущество и за какво провокира бурна полемика под поста.

Предлагаме ви и на вас това предизвикателство. Според вас кой е с преимущество в посочената обстановка и за какво?  
Кой е с преимущество и за какво?
Публикувахте от Съюз на българските автомобилисти - СБА в 2 август 2017 година А, ето и верния отговор съгласно СБА.

Колата е с преимущество при работещ светофар, а рейсът - при неработещ. Автомобилът е с преимущество, тъй като съгласно член 7, алинея 2 от Глава втора. " ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ Пожарна охрана ПЪТИЩАТА " на Закона за придвижването по пътищата:

" Когато има противоречие сред светлинните сигнали и пътните знаци по отношение на преимуществото, участниците в придвижването са длъжни да се преценяват със светлинните сигнали ".

Както и съгласно член 37, алинея 1 от Раздел VII " Завиване надясно или наляво " на Закона за придвижването по пътищата:

" При завиване наляво за нахлуване в различен път лидерът на завиващото нерелсово пътно транспортно средство е задължен да пропусне насрещно движещите се пътни транспортни средства. От същото предписание между тях се управляват и водачите на релсовите пътни транспортни средства. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР