Една по една тайните за млада, красива и стегната кожа

...
Една по една тайните за млада, красива и стегната кожа
Коментари Харесай

Азбука на анти-ейдж грижата за кожата: Р като ретинол


Една по една тайните за млада, красива и стегната кожа ни се разкриват с помощта на постижения на дерматологичните проучвания. След хиалуроновата киселина с другите й по величина молекули, обръщаме внимание на идната доста значима съставна част в противостареещата грижа за кожата - ретинолът.

От близо 50 години ретинолът е съставка-звезда в продуктите за лекуване на акне, а в последните години свойствата му да обновява и подмладява кожата го направиха незаместим в анти-ейдж грижата за кожата.

Какво е ретинол

 Vichy

Ретинолът е форма на витамин А, която се създава естествено в тялото ни. Когато се нанася локално, върху кожата, се трансформира в ретиналдехид, по-късно в ретинолова киселина.

Как ретинолът подмладява кожата

Ретинолът и неговите производни подтикват производството на колаген и хиалуронова киселина, обновяват най-горния пласт на кожата и като цяло подтикват работата на фибробластите (отговорни за плътността и младостта на кожата).

Ако би трябвало да навлезем в елементи, ретинолът изключва повърхностния пласт на кожата и подтиква производството на колаген. Същевременно клетките на епидермиса и дермата под него се сгъстяват поради нарасналата интензивност на фибробластите. Радваме се на по-плътна и стегната кожа.

Как да включите ретинол в ежедневната си грижа за кожата

 iStock/Getty images

Когато приказваме за включване на нови съставки в грижата за хубостта, първата ни мисъл би трябвало да е за сигурността и поносимостта на кожата. Ето какво поучава кожният лекар доктор Камелия Присадашка за въвеждането на ретинол:

„ Добре е да бъде направена консултация с кожен лекар или медицински козметик, който да дефинира вида кожа и метода на потребление на ретинола, с цел да се предотвратят съществени нежелани резултати. Концентрация от 0,2% е положително начало за пускане използването на ретинол, след което тя може да покачва.

Златно предписание е в продължение на 6 седмици да се надгражда честотата на потребление на ретинола. Препоръчително е да се стартира с приложимост един или два пъти седмично, според от поносимостта на кожата, по-късно през ден за 1-2 седмици и най-после всяка вечер. Винаги използвайте слънцезащитен артикул денем. “

Серумът, за който тя приказва, е новото попълнение в портфолиото на френската дермокозметична марка Vichy с потвърдено ефикасни противостареещи продукти .

Този серум предизвиква обновяването на клетките, възвръща плътността на кожата и понижава появяването на фини линии и бръчки. Кожата е по-гладка, сияйна и актуализирана.​

Използваната технология Retinol Guard разрешава безвредно и надълбоко снабдяване на най-силната форма на чист ретинол в кожата.

Освен 0.2% ретинол, серумът е обогатен с 1% пробиотични фракции, които обновяват кожата.

В каква поредност използваме анти-ейдж продуктите на Vichy

 Vichy

Когато приказваме за грижа за кожата, имаме потребност освен от вярната козметика, само че и вярната поредност за задоволително дълго време.

За оптимална анти-ейдж резултатност, е добре да спазвате следната поредност при комбинирането на продуктите в протокола на Vichy:

Вечер: Нанасяте на почистено и подсушено лице няколко капки, в началото 1-2 пъти / седмично, по-късно през вечер и при адаптиране на кожата към дейните съставки – всяка вечер.

Сутрин: дневен крем за стягане и понижаване на бръчките, както и всекидневен флуид срещу признаците на стареене със слънцезащитен фактор SPF 50+ за отбрана против фотостареене и нездравословното влияние на слънцето.

Тъй като интервалът на възобновяване на кожата е 28 дни, може да очаквате първите резултати след месец постоянна приложимост на продуктите.

 iStock/Getty images

А какви ще са резултатите, демонстрира следното клинично изследване на действието на LIFTACTIV RETINOL SPECIALIST SERUM:
Бръчки по челото: до 20%1 по-малко​ Гневни бръчки: до 25%1 по-малко​ Бръчки към очите: до 24%1 по-малко Бръчки сред устата и носа: до 21%1 по-малко​ Бръчки към устните: до 33%1 по-малко​
 

Всичко това е допустимо с дейната мощ на ретинола, главната съставна част в рецептата за по-млада, по-здрава, по-красива кожа.

1 Клинична оценка, 50 дами, 5 месеца, междинен резултат въз основа на 33% от извадката. Средният резултат за гневните бръчки е -9,7%; бръчките на челото са 7,4% по-малко; назолабиалните бръчки са 7,6% по-малко; бръчките към очите са 8,2% по-малко; бръчките към устните са 13,7% по-малко.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР