Една по една болниците започват да рухват под напора на

...
Една по една болниците започват да рухват под напора на
Коментари Харесай

Една по една болниците започват да рухват под напора на COVID-19 |

Една по една лечебните заведения стартират да рухват под напора на COVID-19 и от ден на ден да проличава какъв брой зле готова е българската здравна система, с цел да посрещне всеобща заболяемост.

Поредното лечебно заведение, което насочи апел за помощ, е многопрофилната болница в Добрич. Тя незабавно се нуждае от медицински сестри и ръководството ù насочи апел фрагменти с нужното обучение да се отзоват и да дават наряди, с цел да може да се обезпечи естествен метод на работа за всички отделения. Най-голям е казусът в Първо и Второ вътрешно поделение.

Засега Коронавирус отделенията са обезпечени с задоволително лекари и медицински личен състав, само че това оголва останалите звена.

За естествена работа на всички места са нужни още 10-ина медицински сестри, посочи прокуристът на здравното заведение доктор Георги Желязков пред БНР.

" Апелът е за всички искащи непринудено медицински сестри от района - да заповядат и да работят във всички останали отделения, главно вътрешни отделения, отвън Covid-сектора ", сподели той и добави, че благодарение на общината са обезпечени по към 100 лв. на дежурство за медицинските сестри, които откликнат.

Шуменската болница също е в сериозно състояние. Толкова сериозно, че е пред затваряне, поради липса на експерти, които да поемат промените в грижата за болните. Там са настанени над 40 с ковид, инфектираните от личния състав са над 20, лекари напущат и не постъпват нови.

Недостиг на медици и средства има и в сериозните " червени " региони и Благоевград, а също в Разлог, където за всички пациенти се грижат единствено трима лекари експерти и един без компетентност. Медиците са на лимита на силите си, признава шефът на здравното заведение. Физическото и прочувствено безсилие измежду лекарите и сестрите към този момент е не изолирано събитие, а всеобщо.

Лекарите и сестрите не са " ваксинирани " против ковид, с който се борят, с цел да спасят пациентите си. Днес .

Как страната ще помогне на системата да се оправи евентуално занапред ще разберем.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР