Една паралелна структура на власт се опитва да упражнява изпълнителната

...
Една паралелна структура на власт се опитва да упражнява изпълнителната
Коментари Харесай

Йоловски: Има паралелна структура на власт, която се опитва да управлява извън Министерския съвет

" Една паралелна конструкция на власт се пробва да упражнява изпълнителната власт отвън Министерски съвет ", съобщи някогашният министър на електронното ръководство Александър Йоловски в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той удостовери, че върви с защита. И направи уточнението към водещия, че неговият охранител в този момент " е в студиото, уповавам се да не го покажете ".

Йоловски сподели в отговор на имитация от Христо Иванов, че върви с защита на НСО, с цел да си придава тежест по този начин:

" Аз, в случай че желаех да си притурям тежест щях да стартира да приказвам по част от нещата, които съм дал като показания, тъй като тогава диалогът щеше да стане доста по-тежък за някои хора. Самият факт, че аз вардя безмълвие толкоз дълго време е не тъй като няма какво да кажа, а тъй като в действителност очаквам това нещо да се разплете, тъй като аз като политолог виждам доста сериозен проблем за българската народна власт точно по метода, по който има една паралелна конструкция на власт, която се пробва да упражнява изпълнителната власт отвън Министерски съвет ".

На въпрос дали протоколите от негов разпис, изтекли в медиите, са същински Йоловски отговори по този начин:

" Много желая да дам директен отговор. Има следствена загадка и аз нито мога да потвърдя, само че нито мога и да отрека, че това е същински протокол ".

Той уточни, че това приключване е извънредно неприятно, тъй като в последна сметка има правила и процедури, които в последна сметка би трябвало да се съблюдават. Изрази вяра следствието бързо да привърши.

" Защото аз самият към този момент стартирам да изгубвам самообладание да видя крайния резултат, тъй като има доста неща, които би трябвало да станат обществени ".

По тематиката дали Мартин Божанов - Нотариуса е притискал Александър Йоловски, някогашният министър сподели:

" Това е една честа рецензия против мен от доста дълго време. Аз с горделивост мога да заявя, че съм един от хората, които от 2020 година интензивно работят по това българската страна да има своя IT компания, която да може да прави услуги и да подкрепя административните органи, без това да въздейства на желанието за облага ".

 

" Много желая да вляза в елементи ", акцентира на няколко пъти някогашният министър, само че не можел поради следствената загадка. Попитан за какво Божидар Божанов, неговият предходник и народен представител от ПП-ДБ още не е разпитан, Йоловски разяснява, че не може да каже.

Защо тогава не напуснахте още октомври месец – на това запитване отговорът беше: " На мястото на българската сентенция " Преклонена глава сабя не я сече " избирам скандинавския й вид - Високо вдигната глава меч я не доближава ".

Повдигал съм в разнообразни формати, че в случай че не желаят да работят с мен, не ми е фикс концепция да съм министър, разгласи Йоловски. Той обаче не се отдръпнал самичък тъй като бил жертвата. И добави, че не е инцидентно по какъв начин против него има акция с плакати в центъра на София.

Картинката е извънредно икономическа – зад политическата картина се крият " заем, дебит, салдо ", сподели Йоловски. Не знаем какво харчи страната, а от години се приказва да знаем, добави той. По думите му, имало държавна поръчка през 2020 година, когато се купили преносими компютри за видеоигри и разликата в цената надлежно била 1000 лева - 1000 лева по-скъпо. Държавата има над 500 администрации, дано ги централизираме електронно, е визията на Йоловски, съгласно която не може всеки поотделно да взема своите решения за електронизиране, тъй като няма резултат. Той даде индиректен образец - интелектуалната благосъстоятелност върху кода на машините за гласоподаване не е на българската страна, а на " Смартматик ", с цел да не може страната да бъде съдена. Множество финансови обосновки не бяха съгласувани, за всичко това има документи, продължи Йоловски към този момент за времето, когато той беше министър на електронното ръководство. Той се оплака и, че " внезапно се оказа доста удачно да бъдат платени едни 5-6 милиона лв. на една компания ".

На въпрос за какво тогава Йоловски не се обърне към Европейската прокуратура, отговорът беше: " Не съм мислил досега, все се надявам, че българската прокуратура ще придвижи бързо случая ".

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР