Една от звездите на съвременния тенис Рафаел Надал временно спира

...
Една от звездите на съвременния тенис Рафаел Надал временно спира
Коментари Харесай

Надал спира временно с тениса

Една от звездите на актуалния тенис Рафаел Надал краткотрайно стопира да се занимава със спорта. 

Легендарният испански тенисист Рафаел Надал заяви на конференция в Академията си в Манакор, че няма да взе участие в тазгодишното издание на " Ролан Гарос ", което стартира на 28 май. Надал е спечелил Откритото състезание на Франция  рекордните 14 трофеи, като има 112 победи в 115 мача на алените кортове в Париж.

" Контузията, която получих на Откритото състезание на Австралия, не се разви, както се надявахме. Загубих задачите си по пътя. Участие на " Ролан Гарос " е невероятно. Не мога да отида там след толкоз години и знаейки какъв брой значи този шампионат за мен ", сподели испанецът, който на 3 юни ще навърши 37 години.

" Нямам желание да играя през идващите месеци. В последните години, макар че резултатите ми бяха на високо равнище, ежедневният ми живот бе доста сложен. Въпреки че извън се виждат единствено успехите, годините на работа след пандемията бяха доста сложни ", призна Надал, който държи върха с 22 трофеи от Големия шлем дружно със сърбина Новак Джокович.

" Бяха сложни години, макар че ги прикриваха резултатите. Стигнах до миг, в който не мога да се състезавам на равнището, което желая. Ще се опитам да възстановя тялото си. Няма да давам дата на завръщане. Когато съм квалифициран, ще го кажа. Евентуално Купа " Дейвис " в края на сезона може да бъде цел. И да стартира идната година, която имам вяра, че ще бъде последната ми в спорта ", прям бе той.

" Ако продължа да играя в този момент, не мисля, че мога да го върша и през идната година. Намерението ми е 2024-а да бъде последна ми и да играя единствено на шампионатите, които одобрявам, с цел да се разделя уместно с тях ", сподели още Надал.

" Ако не си благополучен, това се отразява и на персоналния ти живот. Мечтаех да играя на " Ролан Гарос ", само че не е допустимо. Няма по какъв начин да подобря това, което би трябвало, с цел да съм на високо равнище ", съжали Рафа Надал.

Заради неучастието си на " Ролан Гарос " и неспособност да отбрани точките си от предходната година, Надал ще остане с 445 точки в ранглистата на АТП и ще излезе от Топ 100.

Вероятно ще падне до към 130-а позиция, което не се е случвало от март 2003 година. 

В последните години Надал беше заставен да лекува 23 разнообразни травми в съвсем всички елементи на тялото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР