Една от водещите спедиторска и транспортна компания Мерск (AP Møller-Maersk)

...
Една от водещите спедиторска и транспортна компания Мерск (AP Møller-Maersk)
Коментари Харесай

Maersk и Hapag-Lloyd спират транзита на кораби през Червено море

Една от водещите спедиторска и транспортна компания " Мерск " (AP Møller-Maersk) съобщи в петък пред няколко западни медии, че е уведомила всички свои кораби, че би трябвало краткотрайно да спрат преноса през Червено море.

Датската логистична компания посочи, че се е решила на тази стъпка в светлината на офанзивите против нейни кораби през последните два дни.

Заповедта се отнася за всички кораби на " Меркс ", които възнамеряват да употребяват протока Баб eл-Мандeб.

Германската компания за контейнерни транспорти Hapag-Lloyd също разгласи по-рано през днешния ден, че ще спре всички транспорти през Червено море до 18-и декември заради неотдавнашни офанзиви против нейни товарни кораби със снаряди от йеменските хути, заяви Lloyd`s List, цитирайки представител на компанията.

" Hapag-Lloyd стопира целия трафик на контейнери през Червено море до понеделник... След това ще решим за интервала по-късно “, сподели представителят.

Протокуъ Баб eл-Мандeб се намира в югоизточния завършек на Червено море, като той го свързва с Аденския залив на Арабско море и с Индийския океан. Той е ситуиран сред Арабския полуостров и Африканския рог и е част от водната граница сред континентите Азия и Африка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР