Една от водещите финансови институции в света - Bank of

...
Една от водещите финансови институции в света - Bank of
Коментари Харесай

Bank of America подготвя своите служители да бъдат заменени от изкуствен интелект



Една от водещите финансови институции в света - Bank of America не желае чиновниците ѝ да се тормозят, че нейният нов виртуален асистент - " Ерика " ще промени, или даже ще отстрани техните работни места, оповестява " Уолстрийт джърнъл ". Голямата кредитна компания просто желае нейните чиновници да се приготвят за това, което ще се случи в близко бъдеще.

Системата " Ерика " направи дебюта си тази година и съставлява едно от най-мащабните старания на Bank of America при потреблението на изкуствен интелект. Отговаряйки на текстови или речеви команди, " Ерика " оказва помощ на клиентите да извършват съществени банкови задания, като блокиране на изчезнали дебитни карти, или за намиране на така наречен " банков маршрутизиращ номер " (транзитният номер, или RTN е деветцифрено число, употребявано за идентифициране на финансова институция по дадена транзакция в границите на САЩ).

" Виртуалният помощник " е първият, който ще бъде препоръчан в приложение на огромния американски заемодател и има за цел да усъвършенства потребителския опит, само че сходна иновация съставляват опасност за съществуващите работни места. За да помогне на чиновниците си да се оправят с това, Bank of America започва неотдавна набор от онлайн курсове, с цел да ги образова за новите им функции в компанията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР