Една от версиите за пожара обхванал 800 декара сухи треви

...
Една от версиите за пожара обхванал 800 декара сухи треви
Коментари Харесай

Зам.-министър Маринов: 4 пъти по-малко са изгорелите площи в сравнение с 2022

Една от версиите за пожара обхванал 800 декара сухи треви и шубраци край бургаското село Изворище нощес е огънят да е тръгнал от животновъден обект наоколо, сподели още той. 

 

125 горски пожара са станали на територията на страната от началото на годината до момента.

 

Най-често повода е човешка немарливост,  съобщи зам.-министър Маринов:

" Искам да моля към всички гости на горските територии прецизно да се съблюдават всички правила за пожарна сигурност. Основните от които са: да не се пали открит огън тук-там, които не са обозначени за това. "

 

22 противопожарни наблюдателни кули, оборудвани с термовизионни камери за сигнализиране в действително време при възникването на пожар има построени на територията на страната. 3 от тях се намират в Бургаска област, а в Регионалната дирекция по горите има построен бдителен център. 

 

" Системата оповестява на четирима чиновници за пораждане на пожар на дадена територия с координати. Оттам следва обявяване на дежурни чиновници на Държавните горски и ловни стопанства и структури по места. Сигнала се препредава и на пожарните служби по райони и стартират дейностите по пожарогасене ", сподели основен специалист по надзор и запазване на горските територии инж.Боян Янчев.

 

В дейния пожарен сезон през месеците юли, август и септември се ускоряват обходите на горските инспектори в местностите с повече гости. Целта е да не се позволява паленето на огньове на нерегламентирани места. Глоби от 500 до 2 хиляди лв. са планувани за нарушителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР