Една от въпросителните в Австралия падна! Името на Новак Джокович

...
Една от въпросителните в Австралия падна! Името на Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович срещу друг сърбин, Григор срещу квалификант на старта в Мелбърн


Една от въпросителните в Австралия падна! Името на Новак Джокович попада в главната скица на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Със забавяне от час и 20 минути в Мелбърн беше несъмнено кой против кого ще играе в първия кръг на конкуренцията, която стартира на 17 януари.

9-кратният първенец на Откритото състезание на Австралия би трябвало да се изправи против различен сърбин - Миомир Кецманович. Това може да бъде втори мач сред двамата, като 22-годишният тенисист загуби преди няколко месеца на четвъртфинал в Белград.

Снимка: Reuters


Естествено, този мач ще се реализира, в случай че министърът на емиграцията на Австралия Алекс Хоук реши да не се възползва от правото си да анулира еднолично визата на международния номер 1. Очаква се това да бъде оповестено още през днешния ден (13 януари).

След жребия стана ясно, че Григор Димитров ще стартира 12-ото си присъединяване в главната скица на Откритото състезание на Австралия против квалификант. При триумф, във втория кръг той ще играе против Беноа Пер или Тиаго Монтейро.



Откритото състезание на Австралия стартира на 17 януари. То ще се организира на фона на абсурда с Новак Джокович.

Той дойде в страната на 6 януари, представяйки здравно изключение, което му разрешава да играе на шампионата, макар неналичието на ваксина срещу ковид. Граничните управляващи обаче не почетоха тази причина, анулираха визата му и го настаниха в хотел за мигранти.

Джокович апелира и беше освободен, само че към момента остава вероятността министър Хоук да вземе еднолично решение и да го върне в Европа. Според медиите в родината на тенисиста, неговите юристи още веднъж биха възразили срещи това решение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР