Една от стратегическите ни цели за 2021 г. е строителството

...
Една от стратегическите ни цели за 2021 г. е строителството
Коментари Харесай

В бюджета за тази година Столичната община предвижда строителството на 45 детски градини и ясли

Една от стратегическите ни цели за 2021 година е строителството на детски градини, ясли и учебни заведения. С бюджета за тази година осигуряваме строителството на 45 детски градини и детски ясли. Това е споделила кметът Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска по време на инспекция на строителството на детска градина в регион "Овча купел ", оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

В плана за бюджет за тази година сме заложили за строителство 66 млн. лева Отделно залагаме още 116 млн. лева за планиране на 16 детски градини, с цел да можем да осъществим амбициозната, само че реалистична тригодишна стратегия и да осигурим места за децата сред три и шест годишна възраст, е споделила още Фандъкова.

Детската градина в "Овча купел " е за четири култивиран и две яслени групи. Разполага с просторни пространства занимални и спални, както и със зала за спорт, музикален салон и зала за игри. Очаква се строителните действия на постройката да приключат в средата на април. Предстои да се изградят детски площадки за всяка група и пространствата да бъдат обзаведени.

Кметът Фандъкова е припомнила, че във регион "Овча купел " се построява още една детска градина, която се намира на общински терен в кв. "Горна баня ".

Заедно с кмета Фандъкова на строителната площадка са били зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов и кметът на региона Ангел Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР