Една от причините за това, което се случва в държавата,

...
Една от причините за това, което се случва в държавата,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няколко фамилии управляват държавата като своя фирма

Една от аргументите за това, което се случва в страната, е, че няколко семейства ръководят страната като частната си компания или стартъп компания, съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след консултациите при президента Румен Радев. Тя посочи, че хора от приятелския кръг на тези семейства заемат постове и в Министерски съвет, и в Народно събрание, и в Министерството на финансите.

„Като че ли единствената опция някой да им се опълчи е през болшинството в Народното събрание. И популярност Богу, че това към този момент се случи – с вота на съмнение и цялостното прекрояване на държавния бюджет“, сподели тя. На въпрос кои са семействата тя попита дали е загадка, че семейството на Даниел Лорер ръководи по едно и също време Министерството на финансите, НЗОК и Министерството на нововъведенията. Не знам загадка или истина е, че министър-председателят и неговият шеф на кабинет са в някакви връзки, не знам какви, продължи Атанасова.

На въпрос включвали ли са се на закуска в американското посолство, където да е обсъждано държавно управление и възможен министър председател Томислав Дончев сподели: Никога не работим под напън.

Без ГЕРБ правосъдна промяна няма да има, безапелационни са някогашните ръководещи. Атанасова напомни, че болшинството отхвърли преди година концепциите им за промени в конституцията. И разкритикува Христо Иванов, че управляваната от него комисия за промени в конституцията не е заседавала тази година.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР