Една от причините за излизането на САЩ от Договора за

...
Една от причините за излизането на САЩ от Договора за
Коментари Харесай

Джон Болтън посочи Китай като причина за излизането на САЩ от ДРСМО

Една от аргументите за излизането на Съединени американски щати от Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО) е съществуването на огромен брой такива ракети у Китай. Това съобщи съветникът на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън, съобщи РИА Новости.
„ Мисля, че вие говорите за мненията на министъра на защитата Марк Еспер за това, че желаеме да разгледаме въпроса за разполагане на ракети със междинен и дребен обхват в Далечния Изток. Това е, тъй като Китай към този момент е разположил хиляди такива ракети. Те не са страна по ДРСМО, тъй че можеха да го вършат свободно “, съобщи той в ефира на телевизионния канал Fox News, отбелязва организация " Фокус ".
По думите на Болтън, от позиция на американските управляващи, при разискването на възможното разполагане на ракети в района става въпрос единствено за отбрана на военните от Съединени американски щати в Япония и Южна Корея и съдружниците.
По-рано военният министър Марк Еспер акцентира, че се афишира за допустимо най-скорошно разполагане на ракети със междинен обхват с наземно базиране в Азия.
Припомняме, че ДРСМО приключи своето деяние на 2 август. Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати подписаха съглашението за разпродажба на ракетите със междинен обхват (от хиляда до 5500 километра) и дребен обхват (от 500 до хиляда км) през 1987 година. Страните се задължиха да унищожат всички комплекси за балистични и крилати ракети с наземно основани с инструкции радиус на деяние, както и да не ги създават, тестват и разполагат в бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР