Една от първите задачи на новото служебно правителство ще бъде

...
Една от първите задачи на новото служебно правителство ще бъде
Коментари Харесай

Махат до дни от НАП Румен Спецов?

Една от първите задания на новото служебно държавно управление ще бъде да в профил шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Заръката е спусната персонално от президента Румен Радев, написа lupa.bg.

Причината за неочаквания кадрил са съмненията, че Спецов е изключително непосредствен до досегашния финансов министър Асен Василев и партия "Продъжаваме смяната ". Както е известно, той бе назначен в миналогодишното първо служебно държавно управление на президента по категорично гледище на Кирил Петков и Асен Василев. За Спецов подсигурява персонално Василев, който разясни, че го познава добре от години и подсигурява за неговата честност. Някои неблагоприлични клюки даже стигат и още по-далеч, само че те нямат общо с истината - Спецов е фамилен човек и се радва на устойчиво семейство.

Като формален претекст за отстраняването на шефа на Национална агенция за приходите в този момент ще бъде посочена по-ниската от предстоящото събираемост на Данък добавена стойност, която е едвам с 2,5% по-висока от миналогодишната, в случай, че инфлацията е 18%; както и останалите подозрения за осъществено нарушаване при продажба на компания на сламени хора, която след това завлича бюджета с крупна сума неплатено Данък добавена стойност. Не е ясно кой ще е новия шеф на Национална агенция за приходите, само че съгласно слуховете сега имало четирима претенденти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР