Една от основните цели на партия МИР в сектор транспорт

...
Една от основните цели на партия МИР в сектор транспорт
Коментари Харесай

Проф. д-р Симеон Ананиев: Партия МИР предлага спешно да се приеме Национален транспортен план

 izbori_2023_v1_014

„ Една от главните цели на партия МИР в бранш превоз е да се изготви и осъществя Национална стратегия за консолидираното на превоза, инфраструктурата и логистиката в една система. Само по този начин ще се реализира резистентен превоз при транспорта на товари и пасажери. Предлагаме незабавно да бъде създаден и признат Национален транспортен проект, като се тръгне от всяка община и да се види какви хора живеят там и какви транспортни връзки са им нужни. След това да се отиде на регионално равнище и най-после на национално. Следващата крачка е да се направи обстоен разбор на събраната информация и преценка каква е нуждата от рейсове и влакове и по какъв начин те да бъдат стиковани, с цел да са комфортни за всички пасажери “, това съобщи проф. доктор Симеон Ананиев, който е лидер на листата на партия МИР в област Русе.

Той е български академик, професор, специалист и икономически деятел в областта на превоза, учител по спедиция, статистика и ръководство на превоза във Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. Председател е на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстър зелен превоз, член на УС на Българската асоциация на движимостите лица и специалистите, правосъден специалист в описите на Министерство на правораздаването на България за осъществяване на транспортно-икономически експертизи. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални транспорти.

„ Народен представител значи че определеният съставлява народа. Смятам че да представляваш своя народ е предопределение и чест, само че и че би трябвало да работиш за развиването и повишение освен равнището на благосъстоянието, а и на образованието “, сподели още проф. доктор Ананиев.

Той акцентира, че България може да създава съществени материални потоци, които да транспортира и всичко да минава през страната.

 

„ Това с изключение на, че основава доста нови работни места, само че и дава доста добра добавена стойност, както и развиване на обществената инфраструктура. Всичко е обвързвано в обособени системи и не може една система да се развива, без значение от другите, за това е извънредно време да развиваме обществото във всички области и да мислим и да действаме коридорното и в мрежа. Трябва да изградим наша мрежова цифровизирана инфраструктура, с цел да може във всеки миг, съгласно ситуацията – политическа или икономическа, при пандемии или забрани, България да е гъвкава и ефикасна “, акцентира още проф. доктор Ананиев.

Според него жп превозът в България би трябвало да бъде държавен приоритет и въпросът за облага да не се слага в никакъв случай при него.

„ Основната цел на жп превоза постоянно е била да бъде потребен на обществото като цяло – на хората, на стопанската система, на армията. Железницата по света постоянно е била и ще бъде гръбнакът на така наречен подвижност, към който се развиват и другите типове превоз. Именно за това партия МИР предлага развиването на жп превоза да бъде главен народен приоритет. Не инцидентно и една от главните цели на партия МИР е България да стане същински транспортен хъб на Европа, тъй като страната ни има даденостите, само че сега употребява едвам 20% от своя капацитет. За да може да се оползотвори целия потенция на България партия МИР предлага да се обединят дигитализацията с логистиката, както и да се сменят моделите на веригите на доставки. Това ще даде опция за най-малко 50% натоварване на потенциала на транспортния хъб. Основата на трите стълба на стопанската система – превоз, инфраструктура и логистика, е дигитализацията. В разследване на пандемията, България стартира да се употребява като транспортен хъб - има контейнери влакове, които идват от Турция, от Гърция, само че всичко това изисква цифровизирана инфраструктура и логистика. В момента интернационалният превоз с контейнери е в колапс и се търсят способи и пътища за транспорт и България би трябвало да се възползва от това “, съобщи още лидера на листата на партия МИР в Русе проф. доктор Ананиев.
Той сподели, че се е присъединил в партия МИР и подал ръка на младежите в нея, с цел да дадат същинска опция.

„ Идеята на тези младежи в партия МИР да стъпят на морала и нещо ново ме накара да им оказвам помощ с всички сили. Още повече, че абревиатурата на партия МИР значи Морал, Инициативност, Родолюбие, само че бих споделил, че М-то може да е на квадрат и да значи и мъдрост. Ако желаеме да вървим напред като общество би трябвало да имаме единни и общоприети етични правила и правила и всички да ги съблюдаваме “, съобщи още проф. доктор Симеон Ананиев и прикани българските жители да поддържат партия МИР с номер 16.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР