Една от основните причини за инциденти на пътя при заснежаване

...
Една от основните причини за инциденти на пътя при заснежаване
Коментари Харесай

Зимни гуми през есента: Как и кога да подготвим колата си за студените месеци?

Една от главните аргументи за произшествия на пътя при заснежаване е несъобразяването на гумите с метеорологичната конюнктура. Как да подготвим автомобила си за студените месеци?

3 градуса и дъжд. Ниските температури в столицата накараха част от водачите да приготвят колите си за зимата. Опашка от чакащи за промяна на гуми в сервизите има през целия ден.

Закон, задължаващ потреблението на зимни гуми, у нас няма. Условие има единствено за грайфера на гумата през студените месеци – от 15 ноември до 1 март.

През зимния сезон наложително е дълбочината на протектора на самата гума да е не по-малко от 4 мм. Според специалисти обаче промяната на летните със зимни гуми е наложителна – без значение от дебелината на грайфера.

При лятната гума имаме огромни канали, които главната им цел е да водят водата. Зимната гума е доста по-силно нарязана – ламелите. Основната цел е да се прави контакт със заснежени повърхности, изясняват специалистите.

Предпочитани у нас са по-евтините зимни гуми. Смята се обаче, че при тях сцеплението е по-малко, а рискът от загуба на надзор по време на придвижване - по-голям.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР