Една от оригиналните 15 реплики на скафандъра на Нийл Армстронг,

...
Една от оригиналните 15 реплики на скафандъра на Нийл Армстронг,
Коментари Харесай

Оригинална реплика на скафандъра на Нийл Армстронг показват в Бургас

Една от истинските 15 реплики на скафандъра на Нийл Армстронг, с който той стъпва на Луната, е изложена в Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов ” в Бургас.

Репликата на скафандъра е проектирана посредством 3D сканиране на истинския костюм на астронавта. Тя е единствената на територията на Европа и идва в Бургас от Виена. Това ще бъде и последното показване на костюма пред европейска аудитория на територия, друга от Австрия. Всички останали реплики на костюма на Нийл Армстронг са в Съединени американски щати и не се изнасят.

Снимки: Българска телеграфна агенция





Експонатът е ситуиран върху плоча, на която написа, че статуята с костюма е основана във връзка 50-годишнината от кацането на екипажа на " Аполо 11 " на Луната на 20 юли 1969 година

Подобна плоча, само че от неръждаема стомана, екипажът на " Аполо 11 " оставя върху естествения сателит на Земята. Върху нея е гравиран надпис, който гласи: " Тук хора от планетата Земя за първи път стъпиха на Луната. Юли 1969 година след Христа. Ние дойдохме с мир от името на цялото Човечество ". Той е съпроводен от подписите на Нийл Армстронг, Едуин Олдрин, Майкъл Колинс и президента на Съединени американски щати Ричард Никсън, допълват от библиотеката.














Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР