Една от най-загадъчните мистерии в света на криптовалутите ще потърси

...
Една от най-загадъчните мистерии в света на криптовалутите ще потърси
Коментари Харесай

Кой е създателят на биткойна? Съдебен процес опитва да установи

Една от най-загадъчните мистерии в света на криптовалутите ще потърси позволение през идващите дни и седмици в Лондон, защото локален съд е предназначен да откри кой е основателят на биткойна, съобщи Асошиейтед прес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Австралийският компютърен експерт Крейг Райт ще свидетелства пред Върховния съд в опит да потвърди, че той стои зад името " Сатоши Накамото ", псевдонимът, с който е прочут основателят на биткойна.

Райт от дълго време твърди, че той е Накамото, а неправителствена организация от софтуерни и крипто компании се пробва да потвърди, че не е. Процесът стартира в понеделник и се чака да продължи към месец, а съдията да произнесе присъдата на по-късна дата.

" Твърдението на Райт, че той е Сатоши, е неистина, учредена върха добре направен подправен разказ, подсилен с подправени документи в голямо количество ", съобщи при започване на процеса юрист Джонатан Хау от името на Съюза на отворените криптопатенти (COPA). " И защото фалшификациите му бяха разкрити, той прибегна до още по-големи измами и още по-несъстоятелни причини ".

Залогът е освен опцията да се похвали като основател на биткойна, само че и контролът върху интелектуалните права. Райт е употребявал аргумента, че е основал биткойна, с цел да възпре разработчиците на отворен код от по-нататъшно развиване на технологията, показва съюзът в своя иск.

" Райт е заплашвал разработчиците с банкрут, изпращал е предизвестия, че ще ги съди, и се е замесвал в правосъдни разногласия въз основа на неоснователното изказване, че е основал биткойна ", се споделя още в изказването на съюза.

Биткойнът се появява в разгара на финансовата рецесия през 2008 година Статия, подписана от човек или група хора с псевдонима Накамото, изяснява по какъв начин цифровата валута може да бъде употребена по целия свят анонимно и без контрола от страна на банки и национални валути. Три години по-късно Накамото изчезва от сцената.

Спекулациите по отношение на личността на изобретателя се множат, спрягат се няколко имена, а през 2016 година на сцената излиза и Райт, само че бързо още веднъж изчезва, оправдавайки се, че " няма смелостта " да показа доказателства за изказванието си.

Пред съда в Лондон Райт изясни, че основал технологията и загадъчната идентичност зад нея, прекланяйки се пред японската просвета. Той уточни, че името е композиция от имената на философа Томинага Накамото и Сатоши Давид, персонаж от книга за американския магнат Джей Пи Морган, както и покемон воин. Райт добави, че не е желал основателят на биткойна да бъде неизвестен и по тази причина е измислил псевдонима.

Адвокатът му Антъни Грабинър съобщи, че от COPA не са показали доказателства, че Райт не е Сатоши, а единствено са се пробвали да опровергаят достоверността на показаните документи.

" Учудващо е, че никой различен до момента не се е опитал да се загърне с мантията на Сатоши. Ако доктор Райт не беше Сатоши, същинският Сатоши евентуално щеше да излезе от сенките и да опровергае изказванията му ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР