Една от най-великите скиорки за всички времена - американката Линдзи

...
Една от най-великите скиорки за всички времена - американката Линдзи
Коментари Харесай

Великата Линдзи Вон официално обяви, че се отказва след световното

Една от най-великите скиорки за всички времена - американката Линдзи Вон, разгласи, че завършва професионалната си кариера.

Тя направи това в дълго и прочувствено изказване във фейсбук. Ето какво написа русокосата хубавица:

" Последните две седмици бяха едни от най-емоционалните и предизвикателни в живота ми. Аз се боря с действителността на това, което ми споделя тялото ми спрямо това, за което мисля, че моето схващане и сърце са способни. Нещастната действителност е, че моят разум и тялото ми не са на едно и също мнение.

След доста безсънни нощи най-сетне одобрих, че не мога да продължа да карам ски. Ще се състезавам на международното състезание в спускането и Супер-Г идната седмица в Оре, Швеция и те ще бъдат последни надпревари в кариерата ми.

През последните няколко години имам повече травми и интервенции, в сравнение с желая да призная. Винаги съм пренебрегвала заплахите по време надпреварите и това ми разреши да имам невероятни триумфи, само че и трагични произшествия.

Никога не съм желала кариерата ми да бъде запомнена най-много с травмите и по тази причина взех решение да не споделям на никого, че през предходната пролет претърпях интервенция.

Голяма част от хрущяла, която се е отделила от костта, беше отстранена. Моето рухване в Лейк Луис предходната година беше доста по-болезнено, в сравнение с признавах, само че продължих да се състезавам, тъй като желаех да печеля орден на олимпиадата за умрелия ми дядо.

Това лято се възвърнах и се почувствах по-добре отдавна насам. Тогава аз се разруших в Копер през ноември и нараних коляното си. Въпреки интензивната терапия и тренировките, не мога да върша завоите по този начин, както бих желала. Тялото ми не ме оставя да получа последния сезон, за който съм мечтала. То ми крещи " СТОП! " и е време да го послушам.

В този миг артритът е най-малкото терзание и се надявам, че някой ден ще мога да карам ски с децата си. Но даже да знаем какво следва за моето тяло, към момента си коства. Винаги съм работила интензивно, връщах се и се справях с всичко, което ми се случваше, тъй като просто обичам да карам ски. Никога не съм съжалявала за травмите, лекуването, лечението, подготовката и даже болката, тъй като в съзнанието ми постоянно си струваше.

Честно казано, пенсионирането не ме разстройва. Оттеглянето без реализиране на задачата ми е това, което ще остане с мен вечно.

Въпреки това мога да погледна обратно към 82 победи в международната купа, 20 кристални глобуса, 3 олимпийски медала, 7 медала от международно състезание и да кажа, че съм постигнала нещо, което никоя друга жена в историята не е правила, и това е нещо, което ще бъда горда от ЗАВИНАГИ!

Така че, апелирам Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС), дано моята история е за завръщане, победи и даже травма, само че не я разказвайте като като поредност от неуспехи или непостигнати цели.

Винаги споделям: " Никога не се отхвърляй! " Така че на всички деца там, на почитателите ми, които са ми изпращали послания за поощрение, с цел да продължа... Трябва да ви кажа, че не се отхвърлям! Аз просто стартирам нова глава. Не губете религия в фантазиите си, продължавайте да се борите за това, което обичате, и в случай че постоянно давате всичко, което имате, ще бъдете щастливи, без значение от резултата.

Благодаря ви за невероятните години, за това, че ме подкрепихте през в наслада и тъга, и за това, че ми беше толкоз занимателно. Нямам самообладание да видя някои от вас на финала в Оре, където ще му дам всичко от себе си за последно.

Обичайте постоянно,

Линдзи "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР