Една от най-важните способности на ума е неговата сила да

...
Една от най-важните способности на ума е неговата сила да
Коментари Харесай

Вашите мисли създават вашата реалност

Една от най-важните качества на мозъка е неговата мощ да се концентрира.

А в случай че човек има неприятно развита дарба да се концентрира, животът ще се трансформира в мъчно предизвикателство. Много задания ще наподобяват даже невъзможни. От друга страна, по-добре развитата дарба да се фокусираме води до похищение на вниманието от всичко останало – нищо не съществува към нас в този миг също така, с което се занимаваме. Задачите стават лесни за осъществяване, когато се концентрирайте върху тях и ги осъществявате една по една.

В мозъка се крие един извънреден механизъм, наименуван „ ретикуларно-активираща система ” (РАС). Тази брилянтна система ви разрешава да филтрирате голямо количество данни, които непрекъснато наводняват мозъка ви, с цел да намерите това, което е значимо за вас. Без РАС ще бъдете безусловно претрупани от информацията, която би трябвало да се обработи за най-тривиални ежедневни потребности.

Вашата РАС филтрира голямото количество информация въз основата на вашия фокус и сортира единствено нужните ви данни за съответния миг. С по-прости думи това значи, че намирате единствено това, което търсите.

За да разберете какво е фокусът, си представете очила с цветни лещи. Всеки път, когато сложите очилата, виждате всичко в близост оцветено с цвета на лещите. По същия метод това, върху което поставяте акцент в живота си, ще дефинира цвета и текстурата на вашия живот.

Това е още една значима причина да положите целенасочени старания, с цел да поддържате позитивен, благополучен метод на мислене. Колкото повече се съсредоточавате върху хубавите неща, толкоз повече тези позитивни страсти ще се демонстрират във вашето всекидневие, предизвикани от вашата РАС.

Фокусната ви точка дефинира и мислите, които ангажират мозъка ви. Фокус може да се оприличи на „ команди ”, които подавате към мозъка. Важно е да даваме „ команди ”, които да доведат до по-добър живот.

Ако решите да се съсредоточавате върху аргументите, които ще ви оказват помощ да постигнете своите цели и фантазии, ще ги намерите. По същия метод, в случай че решите да се концентрирайте върху това, което би ви попречило да ги осъществите, също ще го намерите.Толкова е просто: Намирате това, което търсите!

Много хора се усещат жертви на по този начин наречения „ неприятен шанс ”. Разберете – няма нищо суеверно или загадъчно зад метода, по който действа Вселената. Вселената не си играе игрички, няма любимци, а работи по открити закони, годни за всяка тревичка и всяка звезда в небето.

Най-успешните хора на тази планета са тези, които старателно са проучили тези закони и живеят по тях.
“Лошият шанс ” се случва единствено на хората, които са се фокусирали върху него. Тези хора считат, че нищо не зависи от тях и са обречени на беднотия и неуспех. Неизбежно този фокус ще ги докара точно до беднотия и неуспех в живота.

За всеки, който се проваля в живота си, можете да сте сигурни, че казусът е в неговите лични мисли за неуспех. И въпреки това, всякога, когато някой съумява в живота, можем да бъдем безусловно сигурни в неговите позитивни настройки и мисли за триумф и благоденствие.

Вашите мисли основават вашата действителност, а вашите мисли се дефинират от точката на фокусиране.

Започнете още от през днешния ден да се съсредоточавате единствено върху нещата, които желаете да видите – като благополучие, обич, обществени контакти, успокоение и триумф.

И внезапно животът ви ще стартира да се трансформира.

Инфо: elitedaily.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР